De kleur RAL 9007 is een bijzondere kleur. Het heeft een andere samenstelling dan reguliere muurverf en wordt minder vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Verder lezen
Sigma Perfect Matt
Een universeel inzetbare matte muurverf. U kunt deze Sigma muurverf binnen gebru...

Kleur RAL 9007

  • Beschermt tegen corrosie van metaal
  • Leidraad voor metallic verven
  • Ideaal voor staalwerk
  • Geen onderscheidende kleur

Unieke kleur met een unieke samenstelling

De kleur RAL 9007 is een bijzondere kleur. Het heeft een andere samenstelling dan reguliere muurverf en wordt minder vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. RAL 9007 is net zoals RAL 9006 meer een speciale coating dan een verf. Het biedt een uitstekende bescherming tegen de corrosie van metaal. Dit is nog steeds de meest ideale toepassing van RAL 9007. De corrosiebescherming ontstaat doordat RAL 9007 geproduceerd wordt met ijzeroxide in een gelaagde structuur. Ook vindt u kleine hoeveelheden aluminiumpoeder in deze kleur, waardoor het nog het meest op aluminium lijkt in kleur.

Kenmerken

  • Uitstekende corrosiebescherming
  • Bevat ijzeroxide en aluminiumpoeder
  • Kleurverschillen komen vaak voor
  • Wordt vaak niet geadviseerd voor decoratief gebruik

Geen decoratieve kleur

RAL 9007 is onderdeel van de RAL kleuren, maar is beduidend anders dan de ander kleuren. Het werd voornamelijk opgenomen zodat het voor de Duitse staatsspoorwegen makkelijker werd om bestellingen te plaatsen. De kleuren RAL 9007 en 9006 werden veel gebruikt voor het beschermen van staal van bruggen, stations en andere aspecten van spoorwegen. De kleuren zijn nooit bedoeld geweest als decoratieve kleuren. Dit maakt het lastig om de kleur RAL 9007 voor uw woning en interieur te gebruiken. Wel is de kleur ideaal om staal mee te beschermen.

Uitstekende corrosiebescherming van staal

Wilt u lang van staal kunnen genieten? Dan kunt u het stalen oppervlak behandelen met verf in de kleur RAL 9007. Door deze kleur te gebruiken, beschermt u staal tegen corrosie. Uiteraard kunt u deze kleur bestellen bij Verfstein. Wilt u RAL 9007 in uw interieur toepassen? Dan kunt u bij ons kleuradvies inwinnen. We vertellen u graag over de mogelijkheden en effecten van deze kleur, maar kunnen u ook alternatieven aanwijzen.