Wilt u muren in de keuken en badkamer schilderen in plaats van betegelen? Gebruik dan reinigbare of reinigbare muurverf. Wij hebben de beste producten hier voor u geselecteerd.

Verder lezen
Sigma Sigmapearl Clean Matt
Hoogwaardige muurverf met een matte uitstraling. Goed te reinigen en desinfecter...
Sigma Sigmapearl Clean Satin
Een mooie, zijdeglanzende muurverf, die goed schoon te maken is (en daarbij niet...
Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean
Een matte muurverf voor binnen, met als belangrijkste eigenschappen: zeer vlekaf...
Relius Cleancoat 5 Wit
Een matte en zeer goed reinigbare muurverf die dezelfde kwaliteit heeft als een ...
Peintagone Wall Finish Satin
Hoogwaardige 100 % acryl-afwerkingsverf met glanzend uitzicht, zeer goed afwasba...
Peintagone Finish Soft
Ideaal voor alle soorten muren en plafonds, zowel binnens- als buitenshuis die a...
Peintagone Wall Finish Satin Semi-Matt
Watergedragen afwerkingsverf met zijdemat uitzicht en met veel bindmiddel. Water...

Bij binnenruimtes zoals de keuken of de badkamer ontstaan er vroeg of laat vlekken op de geschilderde muur. Deze vlekken zijn zelden van gewone verflagen af te halen zonder de verf te beschadigen. De meeste mensen kiezen daarom voor tegelwerk in plaats van verf. Maar met reinigbare muurverf is het mogelijk om een oppervlak dat een hoog risico op vlekken loopt, te schilderen. Deze soort muurverf biedt u vele voordelen, zeker wanneer u ook let op de schrobvastheid van de verf. Graag vertellen wij u meer over muurverf wat reinigbaar is.

Wat is reinigbare verf en hoe maakt u deze schoon?

Reinigbare muurverf is een soort verf die na volledige uitharding met een vochtige doek kan worden afgenomen. Wordt er een glas omgestoten op de eettafel en druipt de inhoud langs de muur naar beneden? Als u reinigbare muurverf heeft aangebracht, kunt u de vloeistof eenvoudig opnemen.

Gebruik daarna een schone, vochtige doek om de resten van de vloeistof van de muur te verwijderen. Uw muurverf beschadigt niet en is weer volledig schoon! U zult geen verandering zien in de verflaag. Wanneer u op dezelfde manier gewone verf schoonmaakt, kan er een witte waas ontstaan of gaat de verf afgeven.

Regelmatige schoonmaak

Reinigbare of afneembare muurverf is vaak ook bestand tegen spatten van sterk vlekkende dranken zoals rode wijn, koffie en thee. Ook vetvlekken die vaak ontstaan in de keuken en schimmelvlekken die voorkomen in de badkamer kunnen worden gereinigd.

Moet u de geverfde muur regelmatig reinigen? Dan kan verf met enkel de reinigbare kwaliteit niet voldoende zijn om een prachtig resultaat te behouden. Reinigbare verf is namelijk niet als vanzelfsprekend bestand tegen regelmatige en grondige schoonmaak.

Reinigbare verf met een schrobklasse

Wilt u een ruimte waar de muren regelmatig vies worden schilderen? Dan is enkel reinigbare verf vaak niet voldoende. De schrobbewegingen die u maakt tijdens het schoonmaken kunnen namelijk duidelijke slijtage van de verflaag veroorzaken.

Verf die u kunt afnemen wordt vaak duidelijk vermeld op de verpakking samen met een schrobklasse. Deze schrobklasse geeft aan hoe vaak u de verf kunt reinigen en hoe bestand de verf tegen schoonmaken, en dus de schrobbewegingen, is.

De beste schrobklasse voor uw muur

Wilt u een verf die bestand is tegen herhaaldelijk en regelmatig schoonmaken, bijvoorbeeld voor de badkamer en keuken? Dan kunt u het beste reinigbare verf met schrobklasse 1 gebruiken. Op deze verf kunt u zelfs met een borstel schoonmaken. Wilt u de muur naast de eettafel kunnen afnemen? Dan is schrobklasse 2 vaak voldoende. Met een vochtige doek maakt u hierop nog gemakkelijk schoon.