De kleur RAL 9006 staat bekend als blank aluminiumkleurig. Dit komt omdat de kleur origineel niet is ontwikkeld voor decoratieve doeleinden. RAL 9006 is niet ontwikkeld als een dekkende kleur, maar als coating voor staal.

Verder lezen
Sigma Perfect Matt
Een universeel inzetbare matte muurverf. U kunt deze Sigma muurverf binnen gebru...
Sikkens BL Rezisto Mat
Een matte lak voor binnen, die zijn matte uitstraling behoudt. Deze lak op water...

Kleur RAL 9006

  • Zeer populair en veelzijdig
  • Ideaal voor de industriële stijl
  • Ideaal voor staalwerk
  • Geen onderscheidende kleur

Een kleur met een unieke samenstelling

De kleur RAL 9006 staat bekend als blank aluminiumkleurig. Dit komt omdat de kleur origineel niet is ontwikkeld voor decoratieve doeleinden. RAL 9006 is niet ontwikkeld als een dekkende kleur, maar als coating voor staal. Metaalverf wordt voornamelijk gebruikt voor het beschermen van het staal van bruggen, treinen en stations. Het was zeer populair bij de Duitse spoorwegen. Verf met de kleur RAL 9006 bevat namelijk kleine aluminiumdeeltjes die beschermen tegen corrosie. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt in moderne interieurstijlen.

Kenmerken

  • Biedt bescherming voor staal tegen corrosie
  • Bevat aluminiumdeeltjes
  • Niet in iedere situatie te gebruiken
  • Kan geen decoratieve uitstraling hebben

Het gebruik van de kleur RAL 9006

De kleur RAL 9006 is een kleur die zich niet echt onderscheid van de andere grijstinten of zelfs de gehele kleurenwaaier. Ook kan deze kleur lastig te combineren zijn omdat het mogelijk karakter mist. Daarom raden we vaak aan om advies te vragen wanneer u de kleur RAL 9006 overweegt te gebruiken. Vaak kan het wel dienen als een onopvallende kleur die toch beduidend anders is dan wit. Dit maakt het een veelzijdige kleur waardoor ook wittinten kunnen opvallen en die zowel binnen als buiten het huis kan worden gebruikt.

U kunt altijd terecht bij Verfstein voor kleuradvies

Bij Verfstein kunt u uiteraard terecht voor advies over het gebruik van de kleur RAL 9006. Daarnaast kunnen we iedere soort verf van ieder merk in deze kleur mengen. Dit komt door de unieke en universele RAL kleurcode. Zo kunt u op ieder oppervlak precies dezelfde kleur gebruiken. Bovendien profiteert u bij Verfstein.nl van een snelle levering. Wanneer u voor 23.59 uur besteld, mengen we uw verf zo snel mogelijk. Vaak wordt uw bestelling de volgende werkdag nog bezorgd.