Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Muur voorstrijken in kleur

28 November 2022
Door Judith

 

Muur voorstrijken in kleur

Voordat u een muur met muurverf gaat schilderen, is het belangrijk om te weten of het nodig is om voorstrijk aan te brengen. Het lijkt vaak een zinloze taak, omdat er alsnog meerdere lagen muurverf moeten worden aangebracht voor een dekkend resultaat. Dit komt omdat de meeste voorstrijk voor muurverf wit van kleur is en transparant opdroogt. U kunt daarentegen ook voor een primer in de juiste kleur kiezen. Sommige primers voor muurverf zijn namelijk op kleur te mengen, zoals de Flexa Pure Voorstrijk of de Sigma Wallprim.

Waarom uw muren voorstrijken?

Uiteraard is het handig om te weten of het nodig is om voorstrijk aan te brengen op de muren. Als u een nieuw gestucte muur gaat schilderen, is voorstrijk altijd noodzakelijk. Nieuw stucwerk is namelijk een sterk zuigende ondergrond. Sterk zuigende en poreuze ondergronden kunnen het best voorbehandeld worden met voorstrijk. Wanneer u deze voorbereiding niet treft, kan een zuigende ondergrond meerdere verflagen opnemen, waardoor er een vlekkerig resultaat kan ontstaan. Bovendien verbruikt u in dat geval meer verf dan nodig.

Is het nodig om uw muren voor te strijken?

U kunt gemakkelijk ontdekken of een ondergrond voorstrijk nodig heeft. Houd een natte spons tegen de muur. Trekt het vocht snel in de muur? Dan heeft u te maken met een zuigende ondergrond. Geeft de kleur van de muur af op de spons? Dan is de ondergrond poreus. In beide gevallen kunt u gebruik maken van voorstrijkmiddel om de verf strak en egaal aan te brengen op de muren.

Muur voorstrijken in de gewenste kleur

Voorstrijk aanbrengen op muren wordt in veel gevallen gezien als een onnodige extra stap in een schilderklus. Dit komt omdat de meeste voorstrijk anders werkt dan grondverf voor houten oppervlakken. Grondverf is namelijk in iedere kleur te mengen. Dit is nu ook het geval voor veel soorten voorstrijk voor muurverf. Laat de voorstrijk in dezelfde kleur mengen als de muurverf en profiteer van de voordelen.

Voordelen van het gebruik van voorstrijk in de juiste kleur

Het voorbehandelen van een muur met een primer in dezelfde kleur als de muurverf, biedt u enkele voordelen. Zo verbruikt u niet alleen minder verf, u hoeft ook minder lagen verf aan te brengen dan bij een witte of transparante primer. De muurverf zal namelijk sneller een dekkend resultaat geven, omdat de ondergrond in dezelfde kleur is voorbehandeld. Bovendien zorgt voorstrijk voor een betere hechting van de verf, waardoor het verfsysteem langer mooi blijft.

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over het voorstrijken in kleur? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter