Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Vlek voorstrijken voor u gaat verven

28 November 2022
Door Leon Eerenstein

 

Vlek voorstrijken voor u gaat verven

Heeft u een vlak op het plafond of de muur vanwege een lekkage of schimmelaantasting? Dan kunt u het oppervlak opnieuw schilderen om het er weer als nieuw uit te laten zien. Vaak is er wel een extra stap vereist om een perfect resultaat te creëren. Wanneer u enkel een nieuwe verflaag aanbrengt, kan het zo zijn dat de vlek na droging van de verf nog steeds zichtbaar is. In plaats van meerdere verflagen aanbrengen vanwege een vlek, kunt u ook de vlek voorstrijken. Zo is de schilderklus sneller voltooid!

Hoe ontstaat een vlek?

Een vlek in het plafond ontstaat meestal door een lekkage vanuit de verdieping erboven. Ook al is het enkel water geweest, een lekkage vlek is vaak bruin van kleur. Dit komt omdat het water vuil met zich meebrengt. In het geval van lekkage van het toilet kan het ook zo zijn dat de vlek een lichte urinegeur heeft. Veel vlekken op muren worden veroorzaakt door stoten met voorwerpen of meubels. Ook is het mogelijk dat kinderen een prachtige tekening hebben gemaakt op de muur. Is er een brand geweest of is er gerookt? Dan kunnen er ook roet- en nicotinevlekken zijn ontstaan.

Voorstrijk voor verkleuring

Om de vlekken weg te werken zodat u ze niet meer ziet of ruikt, kunt u speciale primers gebruiken. Vaak is het een verstandige keuze om iedere vlek te voorzien van voorstrijk, zeker bij een groot kleurverschil of sterke geur. Afhankelijk van de soort vlek, kunt u een primer uitzoeken. Voor een simpele verkleuring volstaat iedere voorstrijk voor vlekken. Zo kunt u gebruik maken van de Alabastine Extra Voorstrijk Vlekken.

Primer voor vlekken met een sterke geur

Geeft de vlek een geur af zoals bij nicotinevlekken? Dan kunt u het best voor een geur neutraliserende primer kiezen. De samenstelling van deze soort primer zorgt ervoor dat de geur geïsoleerd wordt en u de geur niet meer ruikt. Dit kunt u samen gebruiken met isolerende verf voor het beste resultaat in geurneutralisatie.

Hoe een vlek voorstrijken?

Voorstrijk voor vlekken is vaak gemakkelijk aan te brengen. Het is belangrijk om de vlek goed schoon te maken en te ontvetten voor een goede hechting. Daarna kunt u de primer aanbrengen met een kwast of roller. Ook kunt u een primer in een spuitbus gebruiken. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling en zo min mogelijk verschil in laagdikte. Werk de primer af met een laag verf of gebruik een spuitbus met primer en verf in een.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter