Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Wat voor effect heeft lichtinval op kleuren in huis?

18 September 2023
Door Ruth

Wat voor effect heeft lichtinval op kleuren in huis? 

Licht is vaak een onderschatte factor bij het kiezen van kleuren voor uw huis. De manier waarop licht de kleuren in een kamer beïnvloedt, kan de sfeer enorm veranderen. In deze blog gaan we dieper in op de invloed van licht op de kleuren in uw huis. Ook geven we tips hoe u de perfecte kleuren kunt kiezen die passen bij uw interieur. 

De invloed van lichtinval 

Licht heeft een enorme invloed op hoe we kleuren waarnemen. Dezelfde kleuren kunnen er compleet anders uitzien in verschillende ruimtes en onder verschillende lichtomstandigheden. Laten we eens kijken hoe licht vanuit verschillende hoeken onze beleving van kleuren beïnvloedt. 

Noorden 

In ruimtes met weinig zonlicht uit het noorden ontstaat vaak een koele gloed. Witte muren kunnen hierdoor een blauwachtige gloed vertonen. Om deze kilte te verzachten, zijn kleuren met een rode of gele ondertoon een goede keuze. Deze helpen namelijk de blauwe gloed te neutraliseren en geven uw kamer een warmere uitstraling. 

Overweeg daarom bij een ruimte gericht op het noorden om voor kleuren met warme ondertonen te kiezen. Op die manier ontstaat er namelijk een uitnodigende sfeer, zelfs als er geen zon is. 

Oosten 

De zon komt op in het oosten en creëert warm, uitnodigend licht in uw ruimte. Dit natuurlijke licht zorgt voor een speciale kleurkeuze. Voor kamers die op het oosten zijn gericht, is het aan te raden om te kiezen voor zachte kleurtinten. Deze kleuren passen perfect bij de warme gloed en creëren een rustgevende sfeer. 

Leuk om te weten is dat groene kleuren bijzonder goed samengaan met het oostelijke zonlicht. Ze worden versterkt en brengen de natuurlijke elementen van uw interieur naar voren. Dus als u wilt genieten van het prachtige zonlicht op het oosten, overweeg dan deze kleur om uw ruimte te verrijken en te laten stralen. 

Zuiden 

Voor ruimtes op het zuiden kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Het overvloedige zonlicht zorgt hier voor een groot kleurenspectrum, waardoor zelfs saaie of grijze tinten er goed uitzien.

Maar wees voorzichtig, want felle kleuren kunnen snel overheersen in dit intense licht. Het is daarom verstandig om goed na te denken en kleuren te kiezen die bij de kamer passen. 

Een goed voorbeeld zijn witte tinten met rode ondertonen. Deze kunnen een onverwachte transformatie ondergaan bij zuidelijk licht en naar een roze tint neigen. Dus houd bij het inrichten van kamers op het zuiden rekening met de invloed van licht op kleuren. 

Westen 

Het licht van het westen heeft iets speciaals. In de vroege ochtend brengt het een koele rust, maar naarmate de dag vordert, veranderen de kleuren van de muren in warmere tinten. Hierdoor lijkt de kamer geleidelijk te veranderen, wat een levendige en boeiende sfeer creëert. 

Bent u op zoek naar de juiste kleurkeuze voor een kamer met westerse verlichting? Dan zijn poederkleuren een goede keuze. Ze passen namelijk perfect bij de veranderende lichtomstandigheden en dragen bij aan een rustgevende en evenwichtige sfeer. Het is een kunst om met deze natuurlijke lichtveranderingen te spelen en zo de ruimte een mooie uitstraling te geven. 

Kleurkeuze stress? 

Bij Verfstein zijn we er om te helpen de stress bij het kiezen van kleuren te verlichten. Onze winkel is meer dan alleen een plek om verf te kopen; het is een inspirerende omgeving waar u kleuren kunt ervaren zoals ze bedoeld zijn. Onze deskundige adviseurs zijn er om uw vragen te beantwoorden, uw zorgen weg te nemen en u te begeleiden naar de kleuren die perfect passen bij uw stijl en licht. 

Of u nu een afspraak wilt maken voor een persoonlijk advies of gewoon spontaan binnen wilt lopen, u bent van harte welkom. Samen kunnen we de juiste kleuren vinden en uw huis omtoveren tot een plek waar u zich helemaal thuis voelt.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter