Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Witte verf: RAL 9001, RAL 9010 of meer mogelijkheden?

31 October 2022
Door Niels

Witte verf: RAL 9001, RAL 9010 of meer mogelijkheden?

Wanneer u kiest voor de kleur wit op uw muren, kozijnen en deuren lijkt de keuze gemakkelijk. Maar er zijn diverse tinten wit. Iedere soort wit heeft een andere ondertoon en kan een andere sfeer geven in combinatie met andere kleuren. Twee van de meest populaire witte kleuren zijn RAL 9001 en RAL 9010. Dit zijn twee kleuren die overal in en om de woning uitstekend tot hun recht komen. Bovendien kunt u ze gemakkelijk met iedere andere kleur combineren. De kleuren komen zoveel voor dat het lijkt alsof u alleen uit deze twee soorten witte verf kunt kiezen. Maar zijn er nog meer mogelijkheden?

De meest verkochte kleur muurverf

RAL 9010 is de meest verkochte verf voor muurverf. De meeste verfmerken noemen deze kleur zuiver wit, terwijl het eigenlijk om gebroken wit gaat. Het voordeel van deze kleur is dat het een zeer heldere wit is met een heel lichte en warme ondertoon. Wanneer u grote oppervlakken met deze verf schildert, zult u later comfortabel naar de muur kunnen kijken. Het is geen harde en indringende kleur maar biedt u nog steeds de voordelen van puur wit. Wit laat de ruimte namelijk groter lijken, waardoor uw huis meer ademruimte lijkt te krijgen.

Witte verf combineren met andere wittinten

RAL 9001 is ook een zeer populaire witte verf. Vaak wordt deze kleur crème wit genoemd, omdat het meer richting crème gaat dan bij gebroken wit blijft. Het is een vrij warme en klassieke kleur. RAL 9001 wordt vaak gecombineerd met RAL 9010. Zo kunnen stopcontacten en lichtschakelaars in een prachtige crème kleur zijn en de muur in gebroken wit. Naast elkaar vallen de twee kleuren op, waardoor ze prettig te combineren zijn. Dit geeft een minder saaie uitstraling terwijl alle kleuren toch een specifieke tint wit kunnen zijn.

Andere mogelijkheden

Naast de twee populaire kleuren wit, is RAL 9016 ook een veel verkochte kleur. Deze kleur wordt ook wel verkeerswit genoemd, omdat we deze veel terugzien in wegaanduidingen. Het is een vrij pure tint wit en kan wat koeler overkomen dan de andere twee kleuren. Omdat het een zuiverdere wittint is, wordt deze regelmatig voor het plafond gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte nog groter en vooral ook hoger lijkt.

Bekijk welke witte verf u het best bevalt

Uiteraard zijn er nog veel meer wittinten mogelijk. Vaak kunt u met een kleurenwaaier een betere indicatie krijgen van hoe de verf uit gaat vallen. Om de laatste twijfel weg te nemen kunt u met een proefmonster testen of de kleur echt bevalt. Dit is zeker aan te raden wanneer u de witte verf combineert met een andere kleur.

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over de juiste temperatuur tijdens het schilderen? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter