Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Verf op kleur gemaakt met een mengmachine

31 October 2022
Door Joshua

Verf op kleur gemaakt met een mengmachine

De mengmachine is een essentieel onderdeel van iedere verfwinkel. Het wordt gebruikt om verschillende kleuren verf te mengen. U kunt tegenwoordig bij iedere verfhandel een specifieke kleur verf kopen die door de mengmachine wordt gemaakt.

Het is bijna niet voor te stellen, maar vroeger mengden wij de verf nog met de hand. De eerste volautomatische mengmachine die wij aankochten (van Sigma) een baanbrekende uitvinding. Het haalde zelfs het landelijke nieuws!

Verfkleuren werden vroeger in de fabriek gemaakt en geleverd aan verfhandels. Hierdoor was de kleurkeuze beperkt. Door de introductie van de mengmachine werd het mogelijk om specifieke kleuren te mengen van Sigma, Sikkens en Flexa. Inmiddels kunnen wij meer dan 100.000 kleuren mengen met onze machines.

Waarvoor wordt een mengmachine gebruikt?

Een mengmachine wordt gebruikt om verf in een specifieke kleur te mengen. Vaak is de machine aangestuurd door een computerprogramma. De werknemer van de verfwinkel hoeft simpelweg alleen de gewenste kleur te selecteren en de machine mengt precies de juiste kleur.

Dit is zeer praktisch wanneer u een specifieke hoeveelheid verf nodig heeft van een bepaalde kleur. Zo kunt u een enkel blik halen in plaats van meerdere kleine blikjes verf. Daarnaast is het ook mogelijk om een klein testpotje te laten mengen. Hiermee kunt u de verf uitproberen in uw eigen woning wanneer u niet zeker bent van de kleur.

Specifieke kleuren en RAL kleuren laten mengen

Vaak verschilt de mengmachine per merk. Niet ieder verfmerk kan uit dezelfde machine komen. Bovendien wordt de software van de machine bijgewerkt, zodat de nieuwste kleuren van het merk erin staan. Zo is het niet alleen mogelijk om RAL kleuren te kiezen, maar ook de nieuwe kleuren van een specifiek merk te laten mengen. RAL kleuren zijn vaak wel de meest praktische verfkleuren. Deze kleuren hebben namelijk een universele kleurcode. Met deze kleurcode kunt u van iedere soort verf van ieder merk dezelfde kleur laten mengen. En dit geldt ook nog eens over de hele wereld.

De mengmachine biedt u veel mogelijkheden

De RAL kleuren begonnen met een simpelere versie. Tegenwoordig heeft iedere tint van iedere kleur een eigen code. Van deze enorme hoeveelheid kleuren, willen we natuurlijk ook gebruik kunnen maken. Hier biedt de mengmachine een uitkomst in. Het is voor een verfmerk namelijk niet haalbaar om van iedere soort verf 2.528 RAL kleuren te maken.

Bovendien past deze hoeveelheid kleuren in geen enkele voorraad van een winkel. De mengmachine biedt u in iedere verfwinkel dus ontzettend veel mogelijkheden. Kiest u voor een RAL kleur? Dan kunt u deze kleur niet alleen in muurverf, maar ook in houtlak of een andere soort verf laten mengen.

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over onze mengmachines? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter