Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Trap verven

11 November 2022
Door Maurits

 

Wil je de trap in uw woning een strakke en minimalistische look geven? Dan kun je ervoor kiezen om de trap te verven. Dit is best een flinke klus, maar het is zeker mogelijk om dit zelf te doen. Wanneer je voldoende tijd investeert in de voorbereiding en het verven van de trap zelf, is het mogelijk dat het resultaat er ook nog prachtig uitziet. Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het verven van een trap? Lees dan gauw verder.

Tref een goede voorbereiding

Wanneer je een trap wilt verven, is het belangrijk dat je een grondige voorbereiding treft. Doordat je de trap alleen verft en niet bekleed met opzettreden of vloerbedekking, zullen alle oneffenheden zichtbaar blijven. Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat het oppervlak zeer glad is. Sterk hout voor de trap is ook niet overbodig en het verhelpen van krakende treden is ook een verstandige stap in de voorbereiding.

Repareer beschadigingen voor een glad resultaat

Om een glad oppervlak te creëren op de treden, stootborden en wangen van de trap kun je verschillende taken uitvoeren. Kleine gaatjes van spijkers kun je opvullen en gladschuren. Dit is ook mogelijk voor grotere gaten en beschadigingen. Hier kun je uitstekend een stevige houtvuller voor gebruiken. Neem hiervoor bijvoorbeeld de Alabastine Houtvuller Wit  of de Bolivia Houtvuller Epoxy 2K 4 Uur 2 in 1 Koker. Eventuele oneffenheden en overtollig vulsel kun je glad schuren. Werk hiervoor van een grof naar een fijn schuurpapier.

Zorg voor een uitstekende hechting met grondverf

Voordat je begint met het aanbrengen van grondverf, is het verstandig om de te schilderen oppervlakken te reinigen en te schuren. De grondverf hecht uitsluitend op stof- en vetvrije ondergronden. Onbehandeld hout hoor je altijd met grondverf te behandelen. Dit zorgt voor een uitstekende hechting van de aflak. Grondverf kun je op een trap eenvoudig aanbrengen met een combinatie van kwasten en rollers.

Overweeg om speciale trap verven te gebruiken

Nadat de grondverf is uitgehard, kun je deze licht opschuren. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van een laag verf of aflak speciaal voor trappen. Deze verfsoort is speciaal ontworpen voor trappen en voorkomt veel slijtage. Vaak is deze variant van verf ook beschikbaar met antislip. Neem voor trapverf bijvoorbeeld de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin.

Gebruik kwalitatief materiaal voor het beste resultaat

Voor de beste afwerking met de aflak, kun je rollers en kwasten van hoge kwaliteit gebruiken. Deze zijn vaak speciaal voor de lak of het oppervlak ontwikkeld, waardoor je een prachtig streeploos resultaat kunt krijgen. Voor het beste resultaat gebruik je kwasten in de hoeken en rollers op de oppervlakken van de treden, stootborden en wangen van de trap. Na voldoende droogtijd kun je de trap weer gebruiken en ben je klaar met trap verven!

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over de glansgraden? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter