Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Radiator lakken in 3 stappen

31 October 2022
Door Judith

Radiator lakken in 3 stappen

Is uw radiator gaan vergelen, vertoont deze roestplekken of is de lak afgebladderd? Dan is het tijd om uw radiator van een nieuwe laag lak te voorzien. Met een nieuwe laag lak in een frisse kleur kunt u de radiator er weer modern uit laten zien. Ook kunt u de radiator in dezelfde kleur als de muur lakken. Want radiatorlak is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, voornamelijk in RAL kleuren! Maar hoe kunt u de radiator het best lakken? U kunt een radiator in 3 stappen lakken.

Stap 1: De nodige voorbereiding

Zoals bij iedere schilderklus is een goede voorbereiding de belangrijkste stap in het behalen van een strak resultaat. Zet de verwarming op tijd uit. De radiator moet afgekoeld zijn voordat u hem kunt lakken, maar zorg er wel voor dat de ruimte voldoende verwarmd is. Begin met schuren om het oppervlak egaal te maken. Besteed hierbij extra aandacht aan eventuele roestplekken. Zorg ervoor dat ze verdwijnen zodat de roest niet terugkeert.

Na het schuren is het belangrijk dat u het oppervlak stof- en vetvrij maakt. Zo kan de lak goed hechten. Zie ook onze reinigers. Voordat u aan de slag kunt met de lak, is het verstandig om alles wat u niet wilt lakken af te plakken met schilderstape. Denk hierbij aan de muur, vloer en de radiatorknop.

Stap 2: Gronden en lakken

Een grondlak is onmisbaar bij het lakken van een radiator die nog niet eerder is geschilderd. Gebruik een speciale grondverf voor metaal of radiators. Denk aan de Avis Multiprimer of de Sigma Multiprimer. Deze soort grondverf hecht goed op het materiaal van een radiator. Om de verf egaal aan te brengen kunt u het best een viltroller gebruiken.

Bekijk hier de beste radiatorverf

De lastig bereikbare plekken zoals de achterkant van de verwarmingsbuizen kunt u schilderen met deze speciale radiatorkwast van Anza. Laat de grondlaag drogen en schuur het licht op. Verwijder het stof en breng de laklagen aan. Vaak is het nodig om twee laklagen aan te brengen om een volledige dekkend en egaal resultaat te krijgen.

Stap 3: Drogen en ventileren

Nu bent u klaar met het lakken van uw radiator. Verwijder de tape wanneer de lak nog nat is. Zo voorkomt u dat u de verf lostrekt of dat er tape achterblijft. Laat de verf goed uitharden voordat u de radiator weer aanzet. Ruikt u een sterke verflucht wanneer de radiator verwarmt? Dit is normaal en verdwijnt vanzelf. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Als u speciale radiatorlak heeft gebruikt, zult u zien dat het resultaat lang mooi blijft en ontstaan er geen barsten en scheuren in de verf.

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over de juiste temperatuur tijdens het schilderen? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter