Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
 • {{ product.variant_title }}
 • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
  {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Kleuren van het jaar 2022

7 January 2022
Door Judith

Nieuw jaar, nieuw kleurtje op de muur? Hieronder vindt u dé trendkleuren van het jaar 2022. Wij hebben de bekendste merken uit ons assortiment bekeken en hebben de kleurentrends voor u verzameld. Bekijk enkele voorbeelden van mogelijke combinaties en laat u inspireren!

Kleurenpalet 2022 bekend

Een nieuw jaar betekent een nieuw thema. Ook in de verfwereld. Elk jaar brengen de verschillende verfproducenten een 'kleur van het jaar' uit. Dit jaar nemen we welbekende merken Histor, Flexa en Farrow & Ball onder de loep. Zo is uw huis ook dit jaar weer een inspirerend thuis.

Histor kleur van het jaar 2022

Verfmaker Histor komt dit jaar met de kleur Olive Sprig. Deze grijsgroene kleur is flexibel en past goed bij de verschillende kleurentrends die we hieronder aan u presenteren. De Histor-kleur van 2022 heeft een paar bijzondere eigenschappen.

Zo is het een elegante veelzijdige kleur met een positieve uitstraling. Daarnaast symboliseert deze warme groentint levendigheid én de groei en veerkracht van de natuur. Iets waar we in roerige tijden allemaal wat extra naar verlangen. En niet geheel onbelangrijk: Je kunt Histor Olive Sprig makkelijk combineren met andere kleuren. (U vindt deze kleur met het kleurnummer: PPG 1125-4.)

Kleuren van Histor combineren

Hierboven hadden we het al over de verschillende kleurentrends waarmee Histor's kleur van 2022 goed gecombineerd kunnen worden. Deze Histor kleurenpaletten hebben elk hun eigen naam en uitstraling.

 • Introspective: neutrale kleuren en zachte pasteltinten.
 • Inspired: deze kleuren stralen optimisme en vrolijkheid uit.
 • Invaluable: donkere kleuren en aardse, warme tinten.

Een klein voorbeeld van kleuren die goed samen gaan: de Histor kleur van 2022 past bijvoorbeeld heel goed bij Bulgur Wheat (PPG 1094-6) of Rose Souffle (PPG 1054-4). Gecombineerd vormen deze twee of drie kleuren samen een mooi geheel. 

Histor: "Breng je mooiste kleuren thuis.

 

Flexa kleur van het jaar 2022

Een andere bekende verfproducent is Flexa. De kleurtrend voor 2022 is de Flexa kleur Bright Skies. Daarbij heeft de verffabrikant zelf bedacht: "Kijk omhoog en stel het je voor ... "

Na weer een jaar met de nodige uitdagingen lijkt iedereen extra uit te zien naar een nieuw begin. De lichtblauwe trendkleur voor 2022 van Flexa past daar uitstekend bij. Wat geeft beter uiting aan het verlangen naar openheid en een grenzeloze lucht dan een kleur die vernoemd is naar de heldere hemel?

Enkele kenmerken van Flexa Bright Skies zijn bijvoorbeeld de luchtige, lichtblauwe kleur. Dit lichtblauwe weerspiegelt een grenzeloze lucht en is tegelijkertijd helder, luchtig en inspirerend. Daarnaast is Bright Skies goed voor de geest en werkt de kleur kalmerend, vanwege zijn zachtheid. Deze trendkleur van Flexa brengt een leefruimte tot leven.

Kleuren van Flexa combineren

Flexa Bright Skies is leuk te combineren met bijvoorbeeld de kleuren Sandy Steps, Blissful Blue, Positive Blush en Sweet Sunset. Ook bij Flexa zijn verschillende kleurenpaletten samengesteld. Elk heel goed passend bij de lichtblauwe trendkleur van het jaar.

De kleurenpaletten van Flexa:

 • Workshop: inspirerende achtergronden voor alle activiteiten met opgewekte, lichte tinten.
 • Greenhouse: haalt de frisheid van het buitenleven naar binnen voor contact met de natuur.
 • Studio: rustgevend en comfortabel ontsnappen aan beslommeringen en weer opladen.
 • Salon: neutrale, zachte tinten in combinatie met warme tinten.

Inspiratie uit voorgaande jaren

Weet u nog wat de Flexa kleur van het jaar 2021 was? Dit was Brave Ground. En misschien ook leuk om toe te voegen: de kleur van het jaar 2020 was Tranquil Dawn.

 

Farrow & Ball kleuren van het jaar 2022

Tot slot staan we nog kort stil bij de traditionele verfmaker uit Engeland: Farrow and Ball. De Britse verffabrikant komt niet met slechts één trendkleur dit nieuwe jaar, maar heeft een selectie van vijf favoriete kleuren gemaakt. Onderling prima te combineren en elk met een uniek karakter. Hieronder zie je de Farrow & Ball trendkleuren van 2022:

 • Breakfast Room Green
 • Stone Blue
 • Babouche
 • School House White
 • Incarnadine

 

Advies nodig over de kleuren van het jaar 2022?

Heeft u advies nodig over welke kleuren goed bij elkaar staan? Onze medewerkers staan voor u klaar. Neem direct contact met ons op of breng een bezoekje aan onze winkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter