Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Kleur zoeken, kiezen, testen en beleven

21 November 2022
Door Ruth

 

Kleur zoeken, kiezen, testen en beleven

Als u een muur of ander onderdeel in uw woning wilt voorzien van een nieuwe kleur verf, wilt u uiteraard zeker weten dat u de juist kleur verf gebruikt. Een kleur op een groot oppervlak als een muur kan namelijk een sfeerbepalende factor zijn in het interieur. Wanneer u online naar kleuren en kleuradvies kijkt, kan de verf die u in het echt ziet en eventueel ontvangt na online shoppen, anders uitvallen. Dit komt vaak door de wisselende beeldscherminstellingen van computers en telefoons. Een verfkleur moet je in het echt ervaren en bekijken.

Niet alleen zoeken en kiezen, maar ook testen en beleven

Zelfs wanneer u voldoende onderzoek heeft gedaan naar de juiste kleurtoevoeging voor uw interieur, kan het lastig zijn om de knoop door te hakken. Als u alle bouwmarkten en verfwinkels bent langs geweest en nog steeds niet weet welke kleur u op de muur wilt, hoeft u de hoop niet op te geven. Wordt het eens met uzelf en uw gezin over de kleur door het niet alleen te zoeken en te kiezen, maar ook te testen en te beleven.

Test de verf op een klein oppervlak

Door de verfkleur op een klein onderdeel van de muur te testen, kunt u het effect van de kleur in uw woning ervaren. Zo weet u precies hoe de kleur past bij de lichtinval, de vloer en het interieur. Veel verfmerken hebben al standaard testers, zoals kleine potjes of rollers, op de markt gebracht. Zoals de sample potjes van Farrow & Ball en Little Greene. Deze testers zijn vaak voldoende voor het schilderen van 1 m². U kunt een tester gebruiken om een aardig groot vlak te schilderen op uw muur. In veel gevallen kunt u echter beter meer dan een enkel vlak schilderen.

Bekijk de verf op ieder moment van de dag

Door de verf op meerdere plaatsen op de muur te testen, kunt u de verf in iedere soort lichtinval bekijken. Zeker bij een verf met glans kan dit een wereld van verschil maken. Lichtinval kan er namelijk voor zorgen dat er een specifieke ondertoon van de verf naar voren komt. Zonlicht heeft hier veel invloed op, maar ook het licht van de lampen in de avond kan een ander effect geven.

Test verschillende kleuren naast elkaar

Twijfelt u tussen meerdere kleuren? Gebruik verschillende kleuren naast elkaar om uit meerdere kleuren te kiezen en houd rekening met lichtinval. Bevalt de verf op alle momenten van de dag? Dan kunt u zeker zijn van uw kleurkeuze en zult u gegarandeerd genieten van het resultaat.

Advies nodig over kleuren testen?

Heeft u advies nodig over welke kleuren goed bij elkaar staan? Onze medewerkers staan voor u klaar. Neem direct contact met ons op of breng een bezoekje aan onze winkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter