Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Farrow & Ball kleurinspiratie met als thema Vintage Love

23 March 2022
Door Sanne

Laat u inspireren door een kleurencombinatie van Farrow & Ball verf. Het thema is Vintage Love. Oftewel, terug naar vroeger tijden, met een vleugje romantiek. Zelfs de namen uit de Farrow & Ball collectie klinken klassiek en romantisch, toch? Kijk maar: Brinjal, Sulking Room Pink en Peignoir.

Vind de juiste kleur

Hieronder alvast de kleuren met hun kleurcodes, zodat u ze makkelijk kunt vinden:

  • Farrow & Ball 222: Brinjal
  • Farrow & Ball 295: Sulking Room Pink
  • Farrow & Ball 286: Peignoir

 

“Vintage Means Pre-Loved”

De symboliek achter deze kleuren is goed uitgedacht. Farrow & Ball houdt er dan ook van om verhalen te creëren achter de gekozen kleuren. En het thema? Vintage Love betekent dat er ooit eerder mensen verliefd zijn geworden op deze kleuren.

Rode tinten hebben een krachtige symboliek. Denk bijvoorbeeld aan passie en hartstocht. Andere woorden die passen bij de Vintage Love kleuren zijn gedurfd en avontuurlijk. En wist u dat zo'n donkerrode tint als bordeaux van oudsher een teken van adel en welvaart is?

 

Combineer kleuren uit de Farrow & Ball-collectie

Deze F&B kleuren matchen goed, want ze liggen dicht naast elkaar. Daarom zullen ze er samen voor zorgen dat een ruimte tot leven komt. Zoals die klassiek romantische tijden van weleer die we van romantische films of romans kennen. Een korte uitleg van de verschillende Farrow & Ball kleuren:

  • Brinjal, kleur 222 is vorstelijk en charmant, staat voor rijkdom & dramatiek en is zowel warm als gastvrij.
  • Peignoir, kleur 286 is een poederverf met een onovertroffen mildheid. De kleur is zacht en uitnodigend, alsmede romantisch. Denk aan een (luie) zondagochtend.
  • Sulking Room Pink, kleur 295 is minder hard dan traditionele roze kleuren. Deze gedempte kleur geeft een warm gevoel en is zo zwoel als een zomeravond.

Aanpak en kleurverdeling

Hoe kunt u de mooiste sfeer creëren in huis? Dit doet u door de verschillende tinten bijvoorbeeld te gebruiken op aan elkaar grenzende muren of op muren die tegenover elkaar staan. Wat ook voor een speels effect zorgt, is het gebruik van een van de kleuren uit deze combinatie op een meubelstuk. Of door de kleur te gebruiken voor accessoires, zoals kussens of een woondeken.

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt u weten of er andere kleurcombinaties mogelijk zijn? Stel uw vragen gerust aan een van onze medewerkers. Wij denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor nog meer inspiratie rondkijken op de website of langskomen in de winkel.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter