Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
 • {{ product.variant_title }}
 • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
  {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Deze woon- en verftrends gaan we zien in 2023

27 July 2022
Door Sanne

 

Het interieur van volgend jaar vindt zijn inspiratie met name in ons verlangen om rust en ruimte op te zoeken na het vele binnen zitten. Ook staat comfortabele functionaliteit hoog op het wensenlijstje.

Er zijn in 2023 vijf woontrends die eruit springen, elk met hun eigen kenmerken. Bovendien wordt de verfkleur van een wand doorgetrokken naar het plafond én gaan we spelen met de kleur van deuren en kozijnen voor een ton-sur-ton effect.

Naar buiten, meer lucht en ruimte en groene planten

Na een (lange) periode van binnen zitten verlangen we meer dan ooit naar frisse lucht en het buitenleven. Dit zullen we terugzien in het interieur. Zowel met kleuren als met motieven brengen we de natuur in huis: bloemenprints en plantenkleuren. Daarnaast kan de levende flora uiteraard niet ontbreken. Planten en bloemen geven ons energie en zullen daarom centraal staan in het interieur.

Duurzaamheid en Vintage met een Verhaal

De afgelopen jaren hebben we veel tijd gehad om ons interieur aandachtig te bestuderen. Daarbij ontdekten we dat niet alles meer zo functioneel of comfortabel is ingericht. Dus zullen we meer geld uitgeven aan kwaliteitsproducten en materialen met een langere levensduur. We gaan voor duurzame opties.

Vintage-verhalen

Duurzaamheid wordt ook op een andere manier ingezet. Zo groeit de vraag naar exclusieve vintage. Meubels en decoratie vertellen hun eigen verhaal, hebben charisma en elk object is uniek. Een salontafel of kast met een ietwat doorleefde look zorgt voor extra sfeer. En ook de ‘jacht’ naar dat ene item dat jouw interieur compleet zal maken draagt bij aan het geluk. We voelen meer voldoening als we echt op zoek moeten naar een meubelstuk of decoratie met een verhaal, in plaats van het met een paar muisklikken thuis te laten bezorgen.

Ook verf wordt op een andere manier ingezet

Waar we voorheen vaak muren en plafonds wit schilderden, wordt dat nu niet zonder meer geaccepteerd. We kiezen voor warme, uitgesproken kleuren. Hierbij wordt vaak de kleur van de muur doorgetrokken naar het plafond. Op deze manier creëren we een gevoel van geborgenheid.

Ton-sur-ton effect

Wat betreft deuren en kozijnen: ook daar kiezen we niet meer voor standaard RAL-kleuren, maar gaan we voor een bijzondere accentkleur of kiezen we een tint donkerder dan de wand. Hierdoor ontstaat een ton-sur-ton (of kleur op kleur) effect.

Woontrends 2023: de 5 herkenbare trends van komend jaar

 • Scandinavisch
 • Minimalistisch modern
 • Bohemian
 • Maritiem
 • Art Deco

Scandinavisch interieur voor rust en harmonie

De Scandinavische woontrend is al jaren populair en blijft dat de komende tijd ook. De stijl is licht, luchtig en tijdloos. Met een sfeer die harmonie en rust uitstraalt.

We zien dat er in het Scandinavische interieur gebruikgemaakt wordt van hout (beuken, essen) in combinatie met zachte texturen. Qua kleur wordt er gekozen voor zachte, frisse tinten. Dit heeft te maken met de behoefte om de donkere winter van het noorden achter ons te laten.

Minimalistisch modern voor comfortabele functionaliteit

Een trend die ‘altijd kan’, is die van het moderne minimalisme. Hierin zijn de vormen strak en wordt er gekozen voor sobere materialen en ingetogen kleuren. Bijbehorende kernwaarden zijn comfort en functionaliteit.

De afgelopen periode is men steeds vaker op zoek naar een veilige thuishaven met zo min mogelijk prikkels, maar wel van alle gemakken en nut voorzien. Er is bovendien een dominante rol weggelegd voor de thuiswerkplek binnen dit interieur.

In onze Farrow & Ball kleurenkaart vindt u diverse ingetogen kleuren. Denk bij voorbeeld aan Skimming Stone, Dove tale en Oxford Stone. Benieuwd naar de kleuren van Farrow & Ball? Bestel GRATIS onze kleurenkaart of haal een sample potje.

Bohemian stijl voor natuurlijk artistiek (in twee uitingen)

Een Bohemian interieur of Boho woonstijl kenmerkt zich als artistieke stijl. Een wooninrichting met een knipoog. Binnen deze decorstijl vinden we twee uitingen: zeer kleurrijk of met elegante natureltinten. In een Bohemian-interieurstijl gebruikt men veel natuurlijke elementen, zoals:

 • Schelpen
 • Veren
 • Franjes
 • Diermotieven, dierenprints

Dit zien we bijvoorbeeld terug in wandbekleding en behang. Wat overigens ook niet mag ontbreken zijn planten, waaronder de vijg, cactus, olijf of bananenplant.

Maritiem decor voor zuurstof en rust

Een maritiem decor zal voor vele mensen tot de verbeelding spreken. We gebruiken kleuren als wit, blauw en turquoise en combineren deze met verweerd hout. Iedereen heeft behoefte aan rust en ademruimte en dit kunnen we creëren door eerder genoemde kleuren te gebruiken in combinatie met frisgroene planten. Ook in deze stijl komt het gebruik van schelpen terug. Denk aan wanden bekleed met panelen van mosselen of andere schelpen.

Art Deco voor koninklijke weelde

In een chique Art Deco-interieur zien we hoogwaardige, klassieke elementen. Geometrische vormen worden gecombineerd met rijke kleuren, waaronder koningsblauw en dieppaars. In de kleurenkaart van onder andere Little Greene vindt u kleuren die passend zijn bij de Art Deco stijl. Zo hebben wij hoogwaardige muur en plafond van Little Greene ideaal voor het creëren van Art Deco. Deze woonstijl wordt afgemaakt met gouden en zilveren elementen, spiegelende oppervlakken en weelderige printjes. Binnen de Art Deco-stroming zijn bovendien invloeden terug te vinden uit Azië, Afrika en Zuid Amerika.

Advies nodig? Neem contact op!

Wilt u advies over deze woontrends? Neem gerust contact met ons op of kom langs onze verfwinkel in Zwolle. Wij kunnen uw vragen beantwoorden over het gebruik van diverse kleuren in verschillende ruimtes en over kleuren die goed bij elkaar passen.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter