Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

De beste temperatuur om buiten te schilderen

4 October 2022
Door Daniël Eerenstein

De beste temperatuur om buiten te schilderen?

Wilt u graag in de zomer of de winter buiten schilderen en twijfelt u of dit haalbaar is? In ons assortiment hebben wij verschillende soorten buitenverf die u kunt gebruiken om bij een temperatuur tussen 0 en 30 graden te schilderen.

Uiteraard is het daarbij raadzaam om de aanwijzingen van het verfetiket op te volgen. Sommige verven zijn alleen geschikt voor verwerking tussen de 10 °C en 25 °C. Naast temperatuur zijn er ook andere factoren die een rol spelen en het resultaat van uw buitenschilderwerk kunnen beïnvloeden. Deze lichten wij graag toe in dit artikel.

 

Houd rekening met de diverse weersomstandigheden

Ook al is de dagtemperatuur waarop u wilt schilderen een temperatuur die binnen de aangegeven range van de verf past, is het niet altijd verstandig om dan ook daadwerkelijk te gaan schilderen.

Veel andere weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u een minder mooi resultaat krijgt. Luchtvochtigheid is bijvoorbeeld een zeer belangrijke factor. Daarnaast zijn zonlicht en wind ook een factor die het resultaat van uw schilderproject kunnen bederven.

Luchtvochtigheid

Tot welke temperatuur kunt u buiten schilderen? Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het weer. Gaat het regenen of is het mistig? Dan is de luchtvochtigheid meestal te hoog en kan de verf niet voldoende drogen. Ook wanneer er geen mist is of het niet regent, kunt u bij een luchtvochtigheid van meer dan 85% beter niet schilderen.

Door de hoge luchtvochtigheid kan de verf niet voldoende opdrogen en blijft deze langdurig nat. Is het opgehouden met regenen en wilt u graag aan de slag? Controleer dan de luchtvochtigheid en zorg dat het voldoende warm is. Zo kan de verf alsnog voldoende drogen.

Sterke wind en opwaaiend stof

Bij harde wind is het ook niet verstandig om te schilderen. Wanneer het veel waait droogt het toplaagje en blijft de onderliggende laag verf nat. Hierdoor ontstaan er rimpels in de verf. Bovendien is het zeker na een droge periode waarschijnlijk dat de wind stof en zand in de natte verf waait. Als het waait en u toch wilt schilderen, kunt u een zeil spannen om uit de wind te werken.

  • Tip: Gebruik de Sigma S2U Allure Gloss.  Deze buitenverf gaat jaren mee. Zelfs in kustgebieden waar het vaak hard waait en de lucht zouter is. Omdat de verf goed uitvloeit is er makkelijk mee te werken, waardoor u de mooiste resultaten behaalt.

 

Zonlicht en warmte

Bij mooi weer zijn er ook een aantal factoren waar u rekening mee moet houden om buiten te schilderen. Zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de verf te snel droogt en er blaasjes ontstaan.Dit gebeurt vaak bij hardhout. Dit soort hout bevat lucht in de poriën, waardoor het hout uitzet en blaasjes krijgt. Wanneer dit gebeurt, kunt u weer beginnen met schuren en opnieuw schilderen.

Vermijd het schilderen in de volle zon en ook het liefst dat zonlicht op natte verf komt te staan.

Streeploos resultaat terwijl je buiten schildert

Voor het beste resultaat volgt u de aanwijzingen op het productblad van de verf. Houd hierbij niet alleen rekening met de omgevingstemperatuur, maar ook met de temperatuur van het te schilderen oppervlak. Wanneer u de diverse andere weersfactoren meeneemt in uw overweging, kunt u ontspannen schilderen en een streeploos resultaat krijgen.

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over de juiste temperatuur tijdens het schilderen? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter