Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
 • {{ product.variant_title }}
 • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
  {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Checklist muur verven

7 November 2022
Door Niels

Checklist muur verven

Wilt u binnenkort in uw huis gaan schilderen? Dan heeft u meestal nog een aantal hulpmiddelen nodig die u moet bestellen. Het is dan handig wanneer u alle benodigdheden voor uw schilderklus in één keer kunt bestellen. Hier leest u over wat u allemaal nodig heeft bij het verven. Bovendien kunt u de checklist voor muur verven gebruiken om er zeker van te zijn dat de bestelling die u plaatst compleet is.

Checklist voor muur verven met de essentiële benodigdheden

Om het schilderen van een muur soepel te laten verlopen, haalt u alle benodigdheden in huis. Volg onderstaande checklist voor muur verven om niets te vergeten.

 • Uiteraard kiest u voor een muurverf in de gewenste kleur. Voor het beste resultaat gebruikt u verf van hoge kwaliteit.
 • Een verfbak gebruikt u om de verf evenredig over een verfroller te verdelen. Bovendien hoeft u niet constant met de verfpot het huis rond te lopen.
 • Geschikte verfroller. Bestel de juiste verfroller voor uw muren. Denk hierbij aan een langharige roller voor structuurmuren. Kies altijd voor een niet-pluizende roller
 • Afhankelijk van de muur die u verft, heeft u een middelgrote of kleine kwast nodig voor de hoeken. Voor lastig bereikbare plekken zijn er speciale kwasten.
 • Een roerstok is essentieel bij het verven van een muur. Voordat u de verf in een verfbak giet, hoort u de verf goed door te roeren. Zo is de kleur goed gemengd.
 • Schilderstape zorgt ervoor dat u kozijnen en plinten die u niet wilt verven kunt afplakken. Zo kunt u onbezorgd verven.
 • Gebruik afdekmateriaal om meubilair te beschermen. Dit kunnen doeken, plastic of folie zijn. Stucloper kan gebruikt worden om de vloer te beschermen.
 • Natte doek. Komt er verf op een plaats waar dat niet hoort? Dan kunt u deze het best direct verwijderen met een natte doek.

Extra benodigdheden afhankelijk van uw situatie

Naast de bovenstaande essentiële benodigdheden kunt u ook nog kiezen voor optionele hulpmiddelen. Wanneer u een hoge muur wilt verven kunt u bijvoorbeeld een ladder of stok voor de verfroller nodig hebben. Afhankelijk van de ondergrond is het ook mogelijk dat u voorstrijk of schuurpapier nodig heeft om de schilderklus juist voor te bereiden.

Bepalen of u voorstrijk nodig heeft, is vrij eenvoudig. U kunt simpelweg een natte spons tegen de muur houden. Wanneer er een donkere vlek ontstaat of het vocht in de muur trekt, is het gebruik van voorstrijk aan te raden. Voorstrijk voorkomt dat u onnodig veel lagen verf moet aanbrengen.

Bewonder een prachtig resultaat

Met al deze benodigdheden in de checklist voor muur verven kunt u eenvoudig zelf aan de slag. Bereid de omgeving goed voor zodat u snel en onbezorgd kunt verven. Na het gebruik van tape en afdekmateriaal kunt u aan de slag met de verf. Schilder de hoeken en randen met een kwast en verdeel de verf gelijkmatig over het grote oppervlak met een verfroller. Bewonder aan het eind gerust uw zelfgeverfde muur!

Meer advies? Vraag gerust!

Wilt meer weten over onze checklist? Stel uw vragen gerust aan een van onze verfspecialisten. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar en denken graag met u mee. Uiteraard kunt u voor inspiratie of tips rondkijken of langskomen in onze verfwinkel in Zwolle.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter