Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

De effecten van kleur in het interieur

1 November 2022
Door Ruth

De effecten van kleur in het interieur

Wilt u het interieur van uw woning nieuw leven inblazen of bent u toe aan een grote verandering? Wanneer u de grote onderdelen van uw woonruimte gaat schilderen of uitzoeken, dan is het verstandig om goed na te denken over de kleuren die u kiest.

De kleuren van uw muren, vloer en grote meubelstukken zijn namelijk lastig te veranderen. Woonaccessoires zijn bijvoorbeeld makkelijker te vervangen en vaak ook minder kostbaar. Voordat u de keuze maakt om de muren in het zwart te verven en een andere kleur uitkiest voor de vloer, is het verstandig om stil te staan bij de effecten die kleur heeft op het interieur.

Sfeer en stemming

Een specifieke samenstelling van kleuren kan een bepaalde sfeer creëren in uw woning. Ook heeft kleur de kracht om bepaalde stemmingen te stimuleren. Sfeer is gemakkelijk te creëren door net dat beetje extra aandacht te besteden aan het combineren of contrasteren van de Kleuren. Vaak is een combinatie van verschillende tinten van dezelfde kleur vrij rustgevend of tactvol.

Denk hierbij aan donkerblauw en lichtblauw. Sterk contrasterende kleuren zoals zwart en wit laten daarentegen juist weer meer karakter zien. Het is hierbij wel belangrijk om te overwegen welke kleuren bij de stemming passen die u wilt creëren. Wilt u tot rust komen en iedereen zich op zijn gemak laten voelen? Dan zijn groen en blauw goede keuzes. Met geel en oranje kunt u een opgewekt vakantiegevoel teweeg brengen bij uzelf en de visite.

Ruimtelijk of juist knus

Wilt u de ruimte groter laten lijken dan het werkelijk is? Dan is het gebruik van veel wittinten en lichte kleuren vaak geadviseerd. Om de ruimte hoger te laten lijken wordt vaak gekozen voor een bijna puur witte kleur voor het plafond.

Om dit te combineren met een ruimtelijke ervaring van de gehele ruimte, verft u de muren in een prachtig gebroken wit (RAL 9010), crème wit (RAL 9001) of een andere lichte kleur zoals diverse pastel tinten. Wilt u liever een knus gevoel creëren? Dan kunt u donkere kleuren gebruiken.

Persoonlijkheid in stijl en smaak

Wilt u de woning echt eigen maken? Dan luidt het beste advies: gebruik de kleuren die u mooi vindt. Geven deze kleuren op de muren niet het gewenste effect? Of vindt u een knaloranje muur toch te gewaagd? Laat uw persoonlijkheid, stijl en smaak dan spreken in woonaccessoires. Deze kunt u gemakkelijk vervangen en overheersen niet snel.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter