Mijn winkelwagen
{{ product.price | money }}
  • {{ product.variant_title }}
  • {{ 'Gekozen kleur' | t }}: {{ value }}
    {{ title }} {{ value }}
{{ 'Geen producten gevonden' | t }}...
{{ 'Subtotaal' }}: {{ cart.total_price | money }}
Bestellen
Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.

Creëer een nostalgische kerst met warme kleuren

22 December 2021
Door Ruth

De donkere dagen voor kerst zijn in volle gang. Net als vorig jaar, lijkt het ook nu weer net een tintje donkerder door de aangescherpte maatregelen. Gelukkig kunt u in elk geval in uw eigen huis een warme kerst creëren, bijvoorbeeld met de verfkleuren van Farrow & Ball. Verlangt u naar een traditionele kerst? Hieronder leest u hoe u zelf een stukje nostalgie in huis haalt.

Verlangen naar een traditionele kerst

Het kleurenthema dit jaar is warm klassiek. Hierbij houden we de traditionele kerstkleuren in ere. We verlangen allemaal naar liefde, geborgenheid en gezelligheid in deze roerige tijden. De ultieme kerstsfeer kunnen we zelf creëren met kleur. Daarbij zijn de kleuren die bij een klassieke kerst passen natuurlijk de welbekende kleuren: donkergroen, warmrood en sprekend wit. Mooi bij elkaar passend en ook prima apart te gebruiken.

Nostalgie en warmte haalt u zelf in huis

Op de achtergrond speelt kerstmuziek, de kerstboom staat in volle glorie te schitteren en misschien brandt er een knappend vuurtje in de open haard. Hoe de kerst er dit jaar ook uitziet, veel mensen verlangen naar nostalgie. Hierbij staat een traditionele kerst centraal. Compleet met lekker eten, familie en fonkelende lichtjes. Ook al zijn er deze feestdagen bepaalde regels waaraan we ons dienen te houden, we kunnen zelf nostalgie en warmte in ons huis halen. Bijvoorbeeld door voor onze kerstdecoraties dit jaar warme kleuren te kiezen.

 

Met kleur kunt u heel veel doen

Kies ervoor het jaar af te sluiten op een passende manier: met veel warmte en een gezellige sfeer. We zullen de dagen tot het nieuwe jaar waarschijnlijk veel thuis doorbrengen, dus laten we de dagen wat extra kleur geven. Met een kleurenpalet vol warme kleuren, warm rood, met wit- en grijstinten en een vleugje groen.

Warme tinten die perfect bij de kerstsfeer passen

Zorg voor een warme gloed in huis en trek de knusse sfeer ook door in de kerstdecoraties. Hierbij kunt u het groots aanpakken, door een muur te schilderen. Maar u kunt het ook in het klein doen, door de kleuren terug te laten komen in decoraties, zoals slingers en cadeaupapier die in het warme kleurenpalet passen.

Vaarwel somberheid, hallo warme kerst

Laat het donker maar buiten en kruip met een dekentje op de bank. Misschien een idee om wat kussens en een deken in de warme kerstkleuren tevoorschijn te toveren? Zo zit u in uw eigen knusse kerstwereld. Daarnaast zorgt een tafelloper in dennengroen of jeneverbesrood voor een gezellige sfeer aan de eettafel. 

Voorbeelden van verftinten die passen in het plaatje

Kies dit jaar voor kleuren die typerend zijn voor kerst, waaronder sneeuwwit, kerstboomgroen en warmrood. Hieronder vindt u paar voorbeelden van kleuren die perfect passen bij de warmte van een traditionele kerst.

Denk aan kleuren uit het Farrow & Ball kleurenpalet:

  • Strong White 2001 (wit)
  • Shadow white 282 (beige)
  • Green smoke 47 (groen)
  • Railings 31 (antraciet)
  • Eating Room Red 43 (rood)

Deze kleuren zijn onderling trouwens prachtig te combineren. Wissel het donkergroen af met beigetinten en wat accenten van rood. Zo heeft u de traditionele kerstkleuren te pakken.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter