Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens

Farrow & Ball Exterior Masonry 5 liter

Op voorraad
Levertijd: 6 - 9 dagen
Zeer matte en duurzame buitenmuurverf. Zeer geschikt voor gebruik op steen en beton en daarom ideaal voor het schilderen van metselwerk buitenshuis....Verder lezen
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis
Rond uw bestelling af binnen uur.
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • sneldrogend
 • waterbestendig
 • geurarm

  De Farrow & Ball Exterior Masonry is een zeer matte en duurzame buitenmuurverf. De verf is geschikt voor gebruik op steen en beton en daarom ideaal voor het schilderen van metselwerk buitenshuis.

  Exterior Masonry in een notendop

  • Op waterbasis
  • Zeer mat, 2% glansgraad
  • Sneldrogend
  • Waterbestendig, beschermd tegen algen en schimmels
  • Droogt in 2 uur, overschilderbaar na 5 uur
  • Verkrijgbaar in blikken van 5 liter
  • Beschikbaar in 108 Farrow & Ball kleuren
  • Verbruik per liter is 8 m2 (gebaseerd op 1 laag)
  • Geurarm, laag VOS-gehalte*

  Naast het gebruik van Exterior Masonry op metselwerk buiten, kunt u deze matte, slijtvaste en duurzame dekverf ook uitstekend gebruiken om een vleugje kleur aan te brengen op tuinmuren, plantenpotten en ornamenten.

  Wat betekenen de specificaties?

  Watergedragen basis: Verf op waterbasis, met een silicone-en acrylbinder. Bevat een breed spectrum biocide, zodat oppervlakten beschermd worden tegen groei van algen en schimmels.

  Glansgraad: Exterior Masonry heeft een lage glansgraad (2%), wat betekent dat dit een zeer matte, kalkachtige verf is.

  *VOS-gehalte: VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen, oftewel stoffen die tijdens het drogingsproces vrijkomen in de ruimte/lucht. De volgens de EU maximaal toegestane waarde voor dit product is 40g/l. Exterior Masonry bevat maximaal 4g/l VOS.

  Waar(voor) gebruikt u Exterior Masonry?

  U kunt Exterior Masonry gebruiken op metselwerk buiten. De verf is schimmelwerend én waterdicht. Door de zeer matte en uitermate slijtvaste afwerking is uw metselwerk buitenshuis tot wel 15 jaar bestand tegen verbleken, scheuren of afbladderen. U heeft op muren geen grondlaag nodig.

  NB U kunt Exterior Masonry beter niet gebruiken op een zeer poreuze ondergrond of oppervlakken met een hoog alkaligehalte.

  Verkrijgbare kleuren van Exterior Masonry

  F&B Exterior Masonry is verkrijgbaar in blikken van 5 liter, in alle Farrow & Ball kleuren, met uitzondering van: 30, 42, 43, 51, 66, 74, 93, 96, 212, 217, 220, 222, 223, 248, 254, 255, 256, 268, 269, 278, 280, 294, 296, 297.

  Bekijk de kleuren online met de kleurenwaaier, of bezoek onze winkel in Zwolle.

  Heb ik een primer nodig voordat ik met Exterior Masonry ga schilderen?

  Op betonnen vloeren binnenshuis en voor het voorbehandelen van onstabiel metselwerk kunt u de volgende primer of undercoat gebruiken:

  • Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer

  Zie ook ‘Gebruik van Exterior Masonry: binnen of buiten schilderen’, voor meer informatie over geschikte verfkeuzes voor metselwerk en bijbehorende primers.

  Twijfelt u of u wel of geen primer nodig heeft? Vraag onze verfspecialisten om advies.

  Droogtijd en uithardingstijd

  Het duurt circa 2 uur voordat Exterior Masonry droog is. Na 5 uur kunt u een volgende laag aanbrengen. Let op dat het bij bepaalde donkere kleuren tot wel 14 dagen kan duren voordat de verf volledig is uitgehard.

  Gebruik van Exterior Masonry: ondergrond reinigen voor aanbrengen

  Maak oppervlakken vóór het schilderen altijd volledig schoon, droog en vetvrij. U kunt de verdunde ontvetter Bleko B-clean gebruiken om oppervlakken te reinigen. Volg hierbij de instructies van de fabrikant.

  Gebruik van Exterior Masonry: binnen of buiten schilderen

  Voorbereiding
  Zorg altijd voor een egale, droge en schone ondergrond. Roer de verf zorgvuldig door.

  Schilderen van metselwerk binnen

  Het is belangrijk dat metselwerk binnen volledig droog en vochtvrij is voordat u begint met schilderen. Is het metselwerk binnenshuis onstabiel, schilferig of poederig? Breng dan eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan.

  Voor metselwerk in huis zijn de volgende Farrow & Ball verfsoorten ook geschikt:

  In het geval van bovenstaande verf (Full Gloss, Estate Eggshell, Exterior Eggshell) dient u een onverdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat aan te brengen en daarna 2 lagen van de door u gekozen (bovenstaande) verf. Tussendoor heeft de verf 4 uur nodig om te drogen.

  Kiest u Exterior Masonry, dan kunt u rechtstreeks 2 lagen aanbrengen. Hierbij is het van belang dat u elke laag tenminste 5 uur laat drogen. Een grondlaag is alleen nodig als het metselwerk onstabiel is. Bij een stabiele ondergrond is geen primer nodig.

  Schilderen van metselwerk buiten

  Exterior Masonry wordt gebruiksklaar geleverd, maar kan met water worden verdund (in een verhouding van 10% water/90% verf) voor gebruik op onbewerkte oppervlakken.

  Voordat u begint met schilderen is het verstandig om de buitenmuur volledig gebruiksklaar te maken, d.w.z.:

  • Verwijder eventueel aanwezig(e) vuil, zouten, schimmels of andere verontreiniging. Bijvoorbeeld met een staalborstel.
  • Zorg ervoor dat zowel de stenen als de mortel volledig droog zijn, voordat u de eerste laag verf aanbrengt en bij elke volgende laag.

  Inspiratie: enkele kleurencombinaties met Exterior Masonry

  Doe online verfinspiratie op of kom langs in de winkel om de kleuropties in het echt te komen bewonderen. Een paar populaire verfkleuren zijn Pigeon en Shaded White.

  Rijke geschiedenis Farrow & Ball

  Al in 1946 besloten twee Engelsen samen het verfmerk Farrow & Ball op te richten, in Dorset, Engeland. Sinds die tijd is er veel gebeurd en heeft het merk steeds meer bekendheid gekregen, waardoor de verf nu wereldwijd verkrijgbaar is. Er wordt bij Farrow & Ball nog steeds gebruikgemaakt van diverse traditionele recepten.

  Lees meer over Farrow & Ball.

  Waar staat Farrow & Ball voor

  Farrow & Ball verf wordt gemaakt op traditionele wijze. Het merk is door de jaren heen veranderd, maar is hierbij trouw gebleven aan zijn wortels. Veel van de ingrediënten zijn natuurlijk en de verfblikken zijn recyclebaar. Kortom, F&B verf is zowel milieuvriendelijk als authentiek.

  Waarom (online) kopen bij Verfstein?

  • Onze verfspecialisten denken met u mee en geven advies op maat.
  • We mengen de Farrow & Ball kleuren zelf met onze verfmengmachines.
  • U kunt zowel in de winkel als online de kleuren bekijken én bestellen.
  • Bestel uw verf online en u heeft hem zó in huis. Bekijk hier onze bestelopties.
  Kenmerken
  BasisWatergedragen
  LocatieBuiten
  UitstralingMat
  OndergrondSteen(achtig), beton
  Verwerkingstemperatuur-
  Gebruiksklaar?Ja
  EAN Code5029496160154
  Reviews