Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens
label
28%
korting

Uula Olielazuur 0,9 liter

1 op voorraad
Het beschermt het hout tegen vocht en vuil, maar de houtstructuur blijft zichtbaar. Olielazuur is gemaakt van gekookte lijnolie en natuurlijke harsen....Verder lezen
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • natuurvriendelijke verf
 • voorziet het houtwerk van een ademende, beschermende laag.
 • gebruiksvriendelijk

  Buitenbeits, houtstructuur blijft zichtbaar, halfglans

  Olielazuur kan binnen en buiten toegepast worden. Het beschermt het hout tegen vocht en vuil, maar de houtstructuur blijft zichtbaar. Olielazuur is gemaakt van gekookte lijnolie en natuurlijke harsen. De kleur wordt verkregen met pigmenten als aardverfstoffen zoals bijv. oker, en titaanwit. Olielazuur bevat een aromaatarm oplosmiddel (max 300g/L). verdunning en reinigen gereedschap: gomterpentijn.

  Toepassingen 

  Olielazuur is geschikt voor nieuw onbehandeld hout en hout dat eerder is behandeld met transparante of dekkende lijnolie, alkydverf of beits.


  Binnen:
   toepassing op plafonds, deuren, vloeren, kozijnen, ramen en meubels.
  Buiten: toepassing op gevels van red cedar of verduurzaamd hout.

  Gebruiksaanwijzing

  Maak de te schilderen ondergrond schoon en vetvrij. Van kaal hout eerst vet, vuil en stof verwijderen met een schoonmaakmiddel. Als er sprake is van oude, loszittende beitslagen, verwijder deze dan door krabben, schuren of borstelen. Zit er schimmel of aangroei op het hout, verwijder dit dan met Auro Schimmelverwijderaar. Gebruik daarna Uula Houtgrondeer om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Laat het oppervlak goed drogen. Als het houtwerk droog is, roer de beits dan goed om en breng hem aan met een langharige kwast of roller.

  Blanke Olielazuur
  Blanke Olielazuur is uitsluitend te gebruiken voor overdekt hout. Er zijn twee of drie lagen nodig. Na de eerste laag licht schuren om de opgewerkte houtvezel te verwijderen en grondig afstoffen. Tussen de tweede en derde laag is schuren bijna niet nodig.

  Gekleurde Olielazuur
  Zet een proefvlak op ter beoordeling van de kleur. Breng vervolgens één of twee lagen aan tot de gewenste kleur en mate van transparantie is bereikt. Breng voor extra duurzaamheid een derde (evt. blanke) laag aan.

  Geschiedenis Uula

  Uula werd n 1975 als familiebedrijf opgericht. Toentertijd was er vraag naar traditionele verf, maar was de kennis aan het wegebben. Uula heeft deze kennis samen met verfspecialisten opgediept en gekoppeld aan de nieuwste inzichten op het gebied van verf. Zo is er een hoogwaardig natuurlijk verfproduct ontstaan met een elegante uitstraling en met respect voor milieu en gezondheid.

  Waar staat Uula voor?

  Het moge duidelijk zijn dat Uula staat voor natuurvriendelijke producten en duurzaamheid.

  Waarom Uula kopen bij Verfstein?

  Wilt u Uula kopen? Dit kunt u in onze winkel in Zwolle doen, maar ook online. Waarom zou u online verf kopen bij Verfstein? Bijvoorbeeld omdat:

  • Onze verfspecialisten (ook online!) met u meedenken en u voorzien van passend advies.
  • U online niet alleen verf maar ook toebehoren kunt bestellen. Hier staan onze bestelopties.
  Kenmerken
  Basis-
  LocatieBinnen en buiten
  UitstralingMat
  Ondergrondnieuw onbehandeld hout en hout dat eerder is behandeld met transparante of dekkende lijnolie, alkydverf of beits.
  Gebruiksklaar?Ja
  Reviews
  H.A. de wit
  06-08-2023
  Nog niet gebruikt
  H. Langendoen
  24-11-2022
  Super top product
  H.A. de wit
  06-08-2023
  Nog niet gebruikt
  H. Langendoen
  24-11-2022
  Super top product