Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens
label
15%
korting

Uula Kookverf Geeloker 3 liter

Op voorraad
Is een natuurvriendelijke verf, waterverdunbaar, voor binnen en buiten. Kookverf voorziet het houtwerk van een ademende, beschermende laag....Verder lezen
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • natuurvriendelijke verf
 • voorziet het houtwerk van een ademende, beschermende laag.
 • gebruiksvriendelijk

  Binnen voor bijvoorbeeld wanden en leem; buitenverf voor ruw- of fijnbezaagd hout zoals gevels, schuttingen en pergola’s, kraakmat en meestal in 1 laag dekkend. Kookverf is een natuurvriendelijke verf, waterverdunbaar, voor binnen en buiten. Kookverf voorziet het houtwerk van een ademende, beschermende laag. De unieke kookverfkleuren ontstaan door toepassing van aard- en minerale pigmenten in het kookproces, waarbij lijnolie en zetmeelstijfsel van rogge- en tarwebloem worden gekookt. Kookverf is gebruiksvriendelijk en het kan gemakkelijk met water en zeep van handen, gereedschap en kleding gewassen worden als de verf nog nat is.

  Toepassingen

  Kookverf is geschikt voor onbehandeld ruw- of fijnbezaagd hout van bijvoorbeeld gevelbetimmeringen, schuren, schuttingen en pergola's. 
  Kookverf kan echter niet over grondverf, oude latex- of verflagen aangebracht worden. Deze lagen verwijderen of Uula Farfoil toepassen. Kookverf is niet aan te raden voor dunne gevelbeschietingen, kozijnen, deuren en ramen. Deze oppervlakken kunnen beter met Lineco worden behandeld. 
   

  Gebruiksaanwijzing

  Gebruik voor de verwerking van Kookverf een speciale kookverfkwast die veel verf kan opnemen of een roller. Kookverf kan ook aangebracht worden via airless spuiten. Gebruik in dat geval nozzle 5.15 0.0015 duims/45 graden. 
   

  Nieuw hout: Kookverf is minder geschikt om op nieuw hout te worden aangebracht. laat nieuw hout minstens een seizoen in de buitenlucht verweren.
  Borstel losse delen en vuil af. Maak de ondergrond vetvrij en draagkrachtig. Roer de verf goed om. Wanneer beslist twee lagen Kookverf nodig zijn: verdun de eerste laag met 30% Uula Houtgrondeer w.v. Na minimaal 6 maanden de tweede laag onverdund aanbrengen.
  Na 3-5 jaar een nieuwe laag aanbrengen. In de tussentijd kan het hout enigszins verweren.
   

  Oud hout: Borstel losse delen en vuil af. Maak de ondergrond vetvrij en draagkrachtig. Roer de verf goed om. Breng op een schone ondergrond Uula Kookverf aan volgens opgegeven verbruik.  Behandel minder duurzame houtsoorten preventief met Uula Houtgrondeer w.v. Wanneer beslist twee lagen Kookverf nodig zijn: verdun de eerste laag met 30% Uula Houtgrondeer w.v. Na minimaal 6 maanden de tweede laag onverdund aanbrengen.
  Na 3-5 jaar een nieuwe laag aanbrengen. Over oude kookverflagen in dezelfde kleur kan na het verwijderen van los stof en vuil een nieuwe laag Kookverf worden aangebracht. Bij verschillende kleuren eerst de oude Kookverf verwijderen door deze af te borstelen met water of door gebruik van een hogedrukreiniger.

  Geschiedenis Uula

  Uula werd n 1975 als familiebedrijf opgericht. Toentertijd was er vraag naar traditionele verf, maar was de kennis aan het wegebben. Uula heeft deze kennis samen met verfspecialisten opgediept en gekoppeld aan de nieuwste inzichten op het gebied van verf. Zo is er een hoogwaardig natuurlijk verfproduct ontstaan met een elegante uitstraling en met respect voor milieu en gezondheid.

  Waar staat Uula voor?

  Het moge duidelijk zijn dat Uula staat voor natuurvriendelijke producten en duurzaamheid.

  Waarom Uula kopen bij Verfstein?

  Wilt u Uula kopen? Dit kunt u in onze winkel in Zwolle doen, maar ook online. Waarom zou u online verf kopen bij Verfstein? Bijvoorbeeld omdat:

  • Onze verfspecialisten (ook online!) met u meedenken en u voorzien van passend advies.
  • U online niet alleen verf maar ook toebehoren kunt bestellen. Hier staan onze bestelopties.
  Kenmerken
  Basis-
  LocatieBuiten
  UitstralingMat
  OndergrondHout van bijvoorbeeld gevelbetimmeringen, schuren, schuttingen en pergola's. 
  Gebruiksklaar?Ja
  Reviews