Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens

Farrow & Ball Modern Emulsion muurverf 2,5 - 5 liter

Op voorraad
Modern Emulsion is een matte, veelzijdige en duurzame finish, perfect geschikt voor gebruik op muren en plafonds in huis. Doordat de verf schimmelbestendig is, is deze ideaal voor gebruik in de badkamer of keuken....Verder lezen
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis
Rond uw bestelling af binnen uur.
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • laag VOS-gehalte
 • schimmelwerend
 • Afwasbaar, afneembaar

  Modern Emulsion is een matte, veelzijdige en duurzame finish, perfect geschikt voor gebruik op muren en plafonds in huis. Doordat de verf schimmelbestendig is, is deze ideaal voor gebruik in de badkamer of keuken.

  Modern Emulsion in een notendop

  • Op waterbasis
  • Matte verf, 7 % glansgraad
  • Droog binnen 2 uur, overschilderbaar na 4 uur
  • Schimmelwerend, afwasbaar en schrobvast
  • Geurarm, laag VOS-gehalte*
  • Aanbevolen aantal lagen: 2**
   **Voor donkere/sterkere kleuren kunnen extra lagen nodig zijn.
  • Verkrijgbaar in blikken van 2,5 liter en 5 liter
  • Verbruik per liter is 12 m2 per laag

  Specificaties

  Basis:  Watergedragen

  Locatie:  Binnen

  Uitstraling:  Mat

  Ondergrond:  Muren, plafonds

  Verwerkingstemperatuur:  Tussen 10°C en 30°C

  Gebruiksklaar?:  Ja

  EAN Code:  5029496270129

  Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

   

  Wat betekenen de specificaties?

  Watergedragen basis: Een verf op waterbasis, met een acrylbinder. Bevat bovendien een breed spectrum biocide, zodat oppervlakken worden beschermd tegen de groei van schimmels en algen.

  Glansgraad: Modern Emulsion heeft een vrij lage glansgraad (7%), dus is een matte, kalkachtige verf.

  *VOS-gehalte: VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen, oftewel de stoffen die kunnen vrijkomen bij het drogen van de verf. De volgens de EU maximaal toegestane waarde voor dit product is 30g/l. Modern Emulsion bevat maximaal 4g/l VOS.

  Schoonmaken: Modern Emulsion is afwasbaar, afneembaar en vlekbestendig. U kunt de verf afnemen met een spons of zachte, vochtige doek. Zorg er waar mogelijk voor dat u eventuele vlekken zo snel mogelijk verwijderd. Dit minimaliseert de kans op (blijvende) vlekken, omdat de vlek geen tijd heeft om in de verf te trekken.

   

  Waar(voor) gebruikt u Modern Emulsion?

  Farrow & Ball Modern Emulsion is met zijn glansgraad van 7% de perfecte matte afwerking voor zelfs (enigszins) vochtige ruimtes in huis. De verf is schimmelbestendig, dus kan worden gebruikt in keukens en badkamers, bijvoorbeeld op muren en plafonds.

  Modern Emulsion is afwasbaar en afneembaar, evenals vlekbestendig. Dit maakt de matte finish geschikt voor intensief gebruikte ruimtes. Gebruik de verf niet in doucheruimtes of andere oppervlakken die in direct contact staan met water.

  NB Modern Emulsion is beschikbaar in blikformaten van 2,5 liter en 5 liter, in alle Farrow & Ball verfkleuren.

   

  Heb ik een primer nodig voordat ik met Modern Emulsion ga schilderen?

  Indien nodig kan een van onderstaande primers of undercoats worden gebruikt:

  • Plafonds en binnenmuren: Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat
  • Houtwerk binnen: Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat

  Gebruik van een undercoat of primer zorgt ervoor dat de door u gekozen topcoat zich optimaal kan hechten, met als resultaat een gelijkmatige, gladde afwerking met een rijke kleurdiepte.

  Wilt u weten of u eerst een primer moet aanbrengen? Vraag een van onze verfspecialisten om advies.

  Droogtijd en uithardingstijd

  Modern Emulsion droogt binnen 2 uur. Na 4 uur kunt u de volgende laag aanbrengen. Bij donkere kleuren kunnen de droogtijd en uithardingstijd langer zijn. Ook in vochtige of koude ruimtes kan het volledig drogen en uitharden meer tijd kosten.

   

  Gebruik van Modern Emulsion: ondergrond reinigen voor aanbrengen

  De precieze voorbereiding van het te schilderen oppervlak, hangt af van het type ondergrond. Hierover kunnen onze verfspecialisten u adviseren.

  In sommige gevallen is een primer of undercoat nodig voordat u begint met schilderen (zie hierboven voor geschikte primers). In andere gevallen kan het nodig zijn om te schuren of anderszins te egaliseren. In elk geval is het belangrijk om te zorgen voor een schone, droge en vetvrije ondergrond.

  Gebruik van Modern Emulsion: schilderen met kwast of roller

  Voorbereiding
  Roer voor gebruik de verf goed door en zorg ervoor dat de ondergrond op de juiste manier is voorbereid.

  Schilderen met kwast: muurverf of lijstwerk
  Op een muur of ander groot oppervlak kunt u Modern Emulsion aanbrengen met een synthetische kwast met fijne punt. Breng de verf in verticale richting aan en strijk in horizontale richting uit. Houdt hierbij altijd een natte rand. Strijk de laatste laag in één richting uit, zodat zichtbare kwaststreken of patronen worden geminimaliseerd.

  Voor lijstwerk (zoals plinten, kozijnen, lambrisering, deuren en vensterbanken) gebruikt u eveneens een synthetische kwast met fijne punt. Pak voldoende verf en breng de verf in een royale laag aan. Eerst in verticale, dan in horizontale richting. Strijk vervolgens met lichte druk in een hoek van 30 graden de verf in één richting uit. Een royale laag in één keer werkt beter dan meerdere dunne laagjes (zoals u zou doen bij andere verfsoorten). Laat een laag goed opdrogen (minimaal 4 uur) en breng daarna nog een laag aan, zoals hierboven beschreven.

  Schilderen met roller: muurverf of lijstwerk
  Op muren: Breng de verf in diagonale streken aan, met een geweven polyester roller met medium vacht. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘V’, ‘W’ of ‘M’. Vul vervolgens deze vormen gelijkmatig in met verf. Werk in kleine gedeelten en herhaal hierbij dezelfde techniek. Belangrijk is om steeds een natte rand te houden, zo minimaliseert u zichtbare rollerstreken. Rol de laatste laag in één richting uit.

  Op lijstwerk (zoals plinten, kozijnen, lambrisering, deuren en vensterbanken): U kunt Modern Emulsion aanbrengen met een medium vacht, geweven polyester roller, voor snelle aanbrenging met minimaal sinaasappelhuid effect. Het beste resultaat wordt echter bereikt met een synthetische kwast met fijne punt.

  Inspiratie: enkele kleurencombinaties met Modern Emulsion

  Een paar populaire kleuren van Farrow & Ball Modern Emulsion zijn Shaded White of Cornforth White. Combineer met lichte of donkere kleuren, naar eigen smaak. Lees onze blog voor meer verfinspiratie of bekijk de kleurenwaaier online.

  Geschiedenis Farrow & Ball

  Farrow & Ball werd in 1946 opgericht in Dorset, Engeland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. Trouw gebleven aan zijn roots, worden veel verven nog gemaakt aan de hand van traditionele verfrecepten.

  Lees meer over Farrow & Ball.

  Waar staat Farrow & Ball voor

  Met recyclebare verfblikken en veel natuurlijke ingrediënten zet F&B zich actief in voor het milieu. Bovendien zijn alle verfsoorten watergedragen en geurarm en hebben ze een laag VOS-gehalte (zie uitleg hierboven).

  Waarom (online) kopen bij Verfstein?

  • Onze verfspecialisten staan klaar voor persoonlijk advies.
  • We kunnen zelf kleuren voor u mengen in de winkel.
  • U kunt zowel in de winkel als online verf bekijken en bestellen.
  • Bekijk hier onze bestelopties.
  Kenmerken
  BasisWatergedragen
  LocatieBinnen
  UitstralingMat
  OndergrondMuren, plafonds
  Verwerkingstemperatuur-
  Gebruiksklaar?Ja
  EAN Code5029496270129
  Reviews
  Cyra Lubbers
  28-09-2023
  Goede kwaliteit, mooie kleur.
  Geert Janssen
  22-06-2022
  Farrow & Ball heeft mooie, diepe kleuren.
  Cyra Lubbers
  28-09-2023
  Goede kwaliteit, mooie kleur.
  Geert Janssen
  22-06-2022
  Farrow & Ball heeft mooie, diepe kleuren.