Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens

Farrow & Ball Exterior Eggshell 0,75 - 2,5 liter

Op voorraad
Levertijd: 4-6 dagen
Zijdeglans finish voor vrijwel alle metalen en houten objecten buitenshuis. Geschikt voor (hard)houten raamkozijnen, tuinmeubilair, gevelbekleding, hekken, goten en smeedwerk....Verder lezen
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis
Rond uw bestelling af binnen uur.
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • droogt snel
 • waterbestendig
 • milieuvriendelijk

  De Farrow & Ball Exterior Eggshell is een zijdeglans finish voor vrijwel alle metalen en houten objecten buitenshuis. De verf is luchtdoorlatend, flexibel en slijtvast. Geschikt voor (hard)houten raamkozijnen, tuinmeubilair, gevelbekleding, hekken, goten en smeedwerk.

  Exterior Eggshell in een notendop

  • Op waterbasis
  • Zijdeglans finish, 20% glansgraad
  • Droogt in 2 uur, overschilderbaar na 4 uur
  • Waterbestendig, beschermd tegen schimmel en algen
  • Verkrijgbaar in blikken van 750 ml en 2,5 liter
  • Beschikbaar in alle Farrow & Ball kleuren
  • Verbruik per liter is 13 m2 (gebaseerd op 1 laag)
  • Milieuvriendelijk, geurarm en laag VOS-gehalte*

   

  Wat betekenen de specificaties?

  • Watergedragen basis: Exterior Eggshell is een verf op waterbasis, gemaakt met een bindmiddel op acrylbasis. De verf bevat daarnaast een breedspectrum biocide. Hiermee worden oppervlakken beschermd tegen algen en schimmels.
  • Glansgraad: Exterior Eggshell heeft een hogere glansgraad (20%), waardoor dit een zijdeglans verf is.
  • *VOS-gehalte: VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen. Deze stoffen komen vrij bij het drogen van verf. De maximaal toegestane waarde voor dit product volgens de EU is 130g/l. Exterior Eggshell bevat maximaal 2g/l VOS.
  • Schoonmaken: U kunt Exterior Eggshell afnemen met een zachte, vochtige doek of spons. Om eventuele zichtbare effecten van vlekken (op lange termijn) te minimaliseren, kunt u een vlek het beste meteen verwijderen. Absorbeer hierbij zo veel mogelijk van de vlek met een schone, droge doek. Vervolgens kunt u de plek reinigen met een warm zeepsopje.

   

  Waar(voor) gebruikt u Exterior Eggshell?

  Farrow & Ball Exterior Eggshell is een zijdeglans verf, die u buitenshuis kunt gebruiken voor zowel metaal als hout. De verf is schimmelwerend en waterdicht. Hierdoor is Exterior Eggshell een zeer geschikte verf voor bijvoorbeeld:

  • Smeedwerk en hekken (zowel houten als metalen hekken)
  • Goten en ander metalen oppervlakken
  • Tuinmeubilair
  • Gevelbekleding
  • Raamkozijnen (zowel hardhout als zachthout)

  Door Exterior Eggshell zijn metalen en houten oppervlakken buiten wel 6 jaar bestand tegen bladderen en schilderen, alsmede kleurvervaging.

  NB De verf is niet geschikt voor gebruik op plastic ondergronden. Eveneens niet geschikt voor gebruik op houten buitenvloeren of ander hout dat onder druk is behandeld.

  Heb ik een primer nodig voordat ik met Exterior Eggshell ga schilderen?

  In sommige gevallen kan het nodig zijn een primer of undercoat te gebruiken. Dit hangt af van de staat van het te schilderen oppervlak. De volgende primers zijn aanbevolen, voor:

  • Houtwerk buitenshuis: Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat
  • Metaal buitenshuis: Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat

  Door het gebruik van een undercoat/primer wordt het te schilderen oppervlak verzegeld. Dit zorgt voor een volledige hechting, gelijkmatig absorptie, gelijkmatige en gladde afwerking, almede een rijke kleurdiepte.

  Weet u niet zeker of een primer nodig is? Vraag gerust een van onze verfspecialisten om advies.

  Droogtijd en uithardingstijd

  Exterior Eggshell is droog in 2 uur. Na 4 uur kunt u de volgende laag aanbrengen. Voordat de verf volledig is uitgehard, kan het bij sommige (donkere) verfkleuren tot 14 dagen duren.

  NB de aangegeven droogtijd en uithardingstijd zijn gebaseerd op normale omstandigheden. Bij meer vocht of kou kan het langer duren voordat een oppervlak volledig droog en uitgehard is.

   

  Gebruik van Exterior Eggshell: ondergrond reinigen voor aanbrengen

  Het voorbereiden van oppervlakken is minstens zo belangrijk als het schilderen zelf. Zorg ervoor dat oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn. Daarnaast is het belangrijk om de ondergrond zo egaal mogelijk te maken, bijvoorbeeld door eerdere verflagen weg te schuren. Voor het reinigen kunt u St Marc gebruiken, volgens de instructies van de fabrikant.

   

  Gebruik van Exterior Eggshell: schilderen met kwast of roller

  Voorbereiding
  Roer de verf voor gebruik altijd goed door. Dit zorgt ervoor dat alle verfdelen goed gemengd zijn en de kleur gelijkmatig kan worden aangebracht.

  Schilderen met kwast
  Het mooiste resultaat bereikt u door een polyester kwast met een fijne punt te gebruiken. Breng een dikke laag verf aan in verticale richting. Strijk hem vervolgens in horizontale richting uit. Doe dit tot er een egale laag ontstaat. Strijk hierna de verf uit in één richting, terwijl u met de kwast lichte druk uitoefent, in een hoek van 30 graden. Laat minimaal 4 uur drogen voordat u een nieuwe laag aanbrengt.

  Schilderen met roller
  Voor een optimale afwerking raden we aan de verf met een puntige, synthetische kwast aan te brengen. Het gebruik van een roller is echter wel mogelijk. Hierdoor zal het aanbrengen sneller gaan. Gebruik in dat geval een geweven roller met medium polyester vacht.

   

  Inspiratie: enkele kleurencombinaties met Exterior Eggshell

  Voor kleurinspiratie kunt u langskomen in de winkel of de online kleurenwaaier bekijken. Enkele populaire kleuren zijn Pitch Black en Shaded White. Meer verfinspiratie vindt u in onze blogs.

   

  Geschiedenis Farrow & Ball

  Farrow & Ball is een welbekend merk uit Engeland, met een lange geschiedenis. Er worden al sinds 1946 originele verfrecepten gemaakt, sommige verfsoorten worden vandaag de dag nog steeds op traditionele wijze vervaardigd.

  Lees meer over Farrow & Ball.

   

  Waar staat Farrow & Ball voor

  Farrow & Ball zet zich in voor het milieu. Daarom zijn de verfblikken recyclebaar en worden de meeste verven gemaakt met grotendeels natuurlijke ingrediënten.

   

  Waarom (online) kopen bij Verfstein?

  • U kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies op maat.
  • We kunnen zelf kleuren mengen, vraag naar de mogelijkheden!
  • U kunt verf en toebehoren zowel online als in de winkel bestellen.
  • Wilt u online bestellen? Hier vindt u onze bestelopties.
  Kenmerken
  BasisWatergedragen
  LocatieBuiten
  UitstralingZijdeglans
  OndergrondHout, metaal
  VerwerkingstemperatuurTussen 5°C en 30°C
  Gebruiksklaar?Ja
  EAN Code5051836227012
  Reviews
  Gerda Mulder
  27-10-2022
  Dekkracht is niet zo goed.
  Gerda Mulder
  27-10-2022
  Dekkracht is niet zo goed.