Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens
label
20%
korting

Farrow & Ball Estate Emulsion No.299 De Nimes 2,5 liter

1 op voorraad
De befaamde krijtachtige verf met een matte finish, geschikt voor plafonds en muren binnenshuis. Verkrijgbaar in 132 Farrow & Ball kleuren....Verder lezen
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis
Rond uw bestelling af binnen uur.
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • beschikbaar in ons volledige kleurassortiment
 • sneldrogend
 • een A+ beoordeling voor luchtkwaliteit binnenshuis

  Super actie! OP=OP⁠
  Weggooien is zonde.. Wij hebben een Farrow & Ball verf verkeerd gemengd.

  Met de blikken en de verf is niks mis. We hebben het alleen in een kleur gemengd die wij zelf niet nodig hadden. ⁠

  Estate Emulsion van Farrow & Ball is een befaamde krijtachtige verf met een matte finish, geschikt voor plafonds en muren binnenshuis. De verf is verkrijgbaar in alle 132 kleuren en is zeer geschikt voor minder intensief gebruikte vertrekken.

  Estate Emulsion in een notendop

  • Krijtachtige, zeer matte finish, 2% glansgraad
  • Sneldrogend
  • Afneembaar
  • Op waterbasis
  • Heeft een A+ beoordeling voor luchtkwaliteit binnenshuis
  • Veilig voor kinderen
  • Beschikbaar in ons volledige kleurassortiment
  • Geurarm en laag VOS-gehalte*

  Estate Emulsion is een geraffineerde en elegante keuze voor plafonds en muren binnenshuis. Door zijn krijtachtige, matte afwerking worden imperfecties geminimaliseerd en wordt licht verspreid. Hierdoor wordt de kleurdiepte optimaal benadrukt. Zelfs donkere kleuren worden verrijkt, door het poederachtige effect.

  Wist u dat?
  Bij donkere kleuren en producten met een hogere glansgraad is het lastiger om een egale afwerking te bereiken dan bij lichtere kleuren met een lagere glansgraad. Een matte verf met een lichte kleur – zoals Estate Emulsion in de kleur Shaded Whiteis dus relatief makkelijk te gebruiken.

  Wat betekenen de specificaties?

  • Watergedragen verf: Estate Emulsion is een watergedragen verf met een bindmiddel van vinylacetaat/ethyleencopolymeer.
  • Glansgraad: De glansgraad van Estate Emulsion is slechts 2%, wat het tot een zeer matte muurverf maakt.
  • VOS-gehalte: De afkorting VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen. Dit zijn stoffen die tijdens het drogingsproces verdampen en vervliegen en zodoende in de lucht terechtkomen. De maximaal toegestane waarde voor dit product volgens de Europese Unie, is 30g/l. Dit product bevat maximaal 6g/l VOS.

   

  Waar(voor) gebruikt u Estate Emulsion?

  Deze matte muurverf is uitermate geschikt voor muren en plafonds. Vooral geschikt in ruimtes die niet te intensief worden gebruikt. Waarom? Omdat Estate Emulsion wél afneembaar is, maar niet afwasbaar.

   

  Heb ik een primer nodig voordat ik met Estate Emulsion ga schilderen?

  Dit hangt af van de staat van de ondergrond. Indien nodig brengt u een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de juiste kleur van uw deklaag.

  NB laat elke laag tussendoor tenminste 4 uur drogen. Voor een volledige kleurdiepte en goede hechting, zijn twee lagen verf nodig in de door u gekozen kleur.

  Twijfelt u of er een primer nodig is? Vraag één van onze verfspecialisten om advies.

  Droogtijd en uithardingstijd

  De droogtijd voor Estate Emulsion is 2 uur. Eén laag verf is overschilderbaar na 2 uur. Wat betreft uithardingstijd: bij donkere verfkleuren kan het tot wel 14 dagen duren voordat de volledige duurzaamheid, sterkte en hardheid zijn bereikt.

  NB De genoemde droogtijd is gebaseerd op normale omstandigheden. In een koele of vochtige omgeving kunnen droogtijd en uithardingstijd langer zijn.

  Bovendien kan het zijn dat sterkere/donkere kleuren extra lagen nodig hebben dan lichte kleuren.

  Advies bij beschadigde ondergrond

  Bij lichte beschadigingen op sommige delen van de muur kan het zijn dat u slechts een klein deel van de muur wilt vernieuwen. Ga dan als volgt te werk:

  • Zorg ervoor dat u de beschadiging op dezelfde manier gerepareerd hebt als eerdere plekken; gebruik hierbij materialen waarop de nieuwe verf zich goed kan hechten.
  • Gebruik verf met hetzelfde serienummer als u bij de vorige schilderbeurt heeft gebruikt. Is dit niet mogelijk, dan kunt u het best de hele muur opnieuw schilderen.
  • Zorg ervoor dat u dezelfde gereedschappen gebruikt als de vorige keer: bijvoorbeeld dezelfde soort roller/kwast als de eerste keer dat u de muur schilderde.
  • Het is belangrijk om de nieuwe geverfde delen van de muur en de randen van de oude verf goed te mengen, zodat de overgang niet te duidelijk zichtbaar is.
  • De muur en de verf in het blik kunnen na verloop van tijd veranderd zijn, dus de kleur kan er anders uitzien, wat een ander resultaat geeft.

  Gebruik van Estate Emulsion: ondergrond reinigen voor aanbrengen

  Voor het reinigen van de ondergrond kunt u het ontvettingsmiddel Bleko B-Clean gebruiken. Volg hierbij de instructies op de verpakking om de juiste (verdunde) verhouding te verkrijgen. We raden het af om een reinigingsmiddel op basis van oplosmiddelen te gebruiken, omdat hierdoor het aanbrengen van een watergedragen verf wordt bemoeilijkt.

  Gebruik van Estate Emulsion: schilderen met kwast of roller

  Voorbereiding
  Het is belangrijk om de verf voor gebruik goed door te roeren. Zo zijn alle kleuren gemengd en kunt u de verf egaal aanbrengen op de ondergrond. Over de ondergrond gesproken: zorg dat deze solide, schoon en droog is en vrij is van vet en vuil.

  Nieuwe verf kan gaan bladderen als het wordt aangebracht op een onstabiele ondergrond. In dat geval is het belangrijk om de onderlaag vóór het schilderen (licht) te schuren. Indien nodig kunt u Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aanbrengen. Dit bevordert de verfhechting en kleurdiepte.

  Schilderen met kwast
  Breng de verf in verticale richting aan met een synthetische kwast. Smeer de verf vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag is het belangrijk om in één richting uit te strijken, zodat u eventuele kwaststreken en patronen minimaliseert.

  Schilderen met roller
  Gebruik een geweven polyester roller, met een medium vacht. Breng hierbij de verf aan in diagonale streken, bijvoorbeeld in de vorm van de letters ‘V’, ‘W’ of ‘M’. Vervolgens kunt u de vormen gelijkmatig invullen met de verf. Dit proces kunt u in kleine delen herhalen. Zorg ervoor dat u hierbij altijd schildert van droge naar natte delen en dat u een natte rand houdt. Zo kunt u rollerstreken minimaliseren. Rol de laatste laag in één richting uit, zodat zichtbare rollerpatronen worden geminimaliseerd.

  Inspiratie: enkele kleurencombinaties met Estate Emulsion

  Een kleur die bij veel woonstijlen past, is Shaded White. Hierin zit een lichtgrijs accent, waardoor de kleur niet te warm én niet te koud is. Gaat uw voorkeur uit naar een neutrale kleurencombinatie, dan kunt u Shaded White combineren met Pointing en Slipper Satin. Houdt u van meer contrast? Kies dan voor Mizzle en Pigeon. Een warme ondertoon creëert u met Stony Ground en Light Gray.

  Meer verfinspiratie.

  Rijke historie Farrow & Ball verf

  Farrow & Ball is een Britse verffabrikant met een rijke geschiedenis. In 1946 werd het merk in Dorset, Engeland geboren. Sindsdien heeft F&B veel veranderingen doorgemaakt, maar nog steeds wordt er gebruikgemaakt van originele recepten voor het mengen van verf.

  Lees meer over Farrow & Ball verf

  Waar staat Farrow & Ball voor

  De Britse verfmakers gebruiken vooral natuurlijke ingrediënten en proberen in hun productieproces zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu. Daarom zijn veel van hun producten en ook de verfblikken minder milieubelastend en grotendeels recyclebaar.

  Waarom (online) kopen bij Verfstein?

  Kenmerken
  BasisWatergedragen
  LocatieBinnen
  UitstralingMat
  OndergrondMuren, plafonds
  Verwerkingstemperatuur-
  Gebruiksklaar?Ja
  EAN Code5029496880120, 5029496880151
  Reviews