Zoeken
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Uw gegevens
label
25%
korting

Farrow & Ball Dead Flat Elephant's Breath No.229 750 ml

1 op voorraad
Dead Flat is de meest matte verf van Farrow & Ball. Gebruik deze traditionele matte finish op hout, pleisterwerk of metalen oppervlakken in huis. Denk aan muren, wanden en plafonds....Verder lezen
Vragen over dit product?
Beschrijving
Plus- en minpunten
 • nu extra voordelig
 • milieuvriendelijk
 • droogt snel
 • niet afwasbaar
 • niet afneembaar

Super actie! OP=OP⁠
Weggooien is zonde.. Wij hebben deze over uit het assortiment.

Deze Dead Flat is vervangen door een nieuwe Dead Flat. Maar deze nog helemaal nieuwe blikken gaan we natuurlijk niet weggooien. Wij hebben deze blikken gemengd in gangbare kleuren en zijn nu extra voordelig verkrijgbaar.

LET OP: Met de blikken en de verf is niks mis. Dit product is alleen uit ons assortiment.

Dead Flat is de meest matte verf van Farrow & Ball. Gebruik deze traditionele matte finish op hout, pleisterwerk of metalen oppervlakken in huis. Denk aan muren, wanden en plafonds.

Dead Flat in een notendop

 • Waterbasis
 • Zeer matte verf, 2% glansgraad
 • Dekking: Tot 12 m2/l per laag
 • Droog binnen 2 uur, overschilderbaar na 4 uur
 • Verkrijgbaar in: 750 ml, 2,5 liter, 5 liter; in alle F&B kleuren
 • Niet afwasbaar, niet afneembaar
 • Geurarm, milieuvriendelijk en laag VOS-gehalte*
 • Aanbevolen aantal lagen: 2**

**Donkere/sterkere kleuren kunnen extra lagen nodig hebben.

Dead Flat is ontworpen om de aandacht te trekken. Door gebruik van een samenstelling met alkydhars, kan een 18e-eeuwse afwerking worden nagebootst. De verf is geschikt voor stucwerk, hout en metaal binnenshuis.

 

Wat betekenen de specificaties?

Watergedragen basis: Dead Flat is een verf op waterbasis, met traditionele alkydhars.

Schoonmaken: U kunt Dead Flat niet afwassen of afnemen. Mocht u de verf toch afnemen, dan kunnen daardoor sporen in de verf ontstaan.

*VOS-gehalte: VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen, oftewel de stoffen die vrijkomen tijdens het droogproces van de verf. De volgens de EU maximaal toegestane waarde voor dit product is 130g/l. Dead Flat bevat maximaal 6g/l VOS.

Voor intensief gebruikte ruimtes raden wij Farrow & Ball Modern Eggshell aan.

Waar(voor) gebruikt u Dead Flat?

Deze traditionele, zeer matte finish is geschikt voor binnenshuis. Gebruik de verf op pleiterwerk, hout en metalen oppervlakken. Tegenwoordig wordt Dead Flat vaak gebruikt om een design statement te maken of om een historisch pand in oude staat te herstellen.

Dead Flat is zeer geschikt voor minder intensief gebruikte ruimtes en heeft een bijzonder matte en elegante afwerking. Het wordt niet voor niets de matste verf van Farrow & Ball genoemd. Door deze extreme matheid is de verf enigszins krasgevoelig.

 

Heb ik een primer nodig voordat ik met Dead Flat ga schilderen?

Afhankelijk van het oppervlak dat u met Dead Flat wilt schilderen, kan een van de volgende primers nodig zijn:

 • Houtwerk voorbereiden: Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat
 • Metaal voorbereiden: Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat
 • Plafonds en binnenmuren voorbereiden: Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat

Een primer of undercoat zorgt ervoor dat de door u gekozen topcoat (Dead Flat in dit geval) de optimale hechting en kleurdiepte bereikt.

Twijfelt u of u een primer nodig heeft ? Vraag één van onze verfspecialisten om advies.

Droogtijd en uithardingstijd

Dead Flat is droog binnen 2 uur. Na 4 uur is de verf overschilderbaar. Sommige (donkere) kleuren hebben meer tijd nodig (tot 14 dagen) om volledig uit te harden.

NB De vermelde droogtijden zijn gebaseerd op normale omstandigheden. In een koele of vochtige ruimte kan het langer duren.

 

Gebruik van Dead Flat: ondergrond reinigen voor aanbrengen

Om de ondergrond voor het schilderen te reinigen, kunt u de verfreiniger + ontvetter Bleko B-Clean gebruiken. Volg hierbij de instructies van de fabrikant om de ontvetter te verdunnen.

 

Gebruik van Dead Flat: schilderen met kwast of roller

Voorbereiding
Roer de verf altijd goed door. Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn en dat ze waar nodig op een andere manier zijn voorbereid. Afhankelijk van het soort oppervlak, kan er een andere voorbehandeling nodig zijn. U kunt altijd onze verfspecialisten om advies vragen.

Schilderen met kwast
Breng waar nodig eerst een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf én voor meer kleurdiepte.

Gebruik een synthetische kwast met een fijne punt en breng de verf eerst in verticale richting aan. Smeer de verf vervolgens in horizontale richting uit. Voor de meest egale dekking dient u de laatste laag in één richting uit te strijken. Zo minimaliseert u eventuele kwaststreken of patronen.

Schilderen met roller
Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht. Breng hiermee Dead Flat aan in diagonale patronen, zoals een ‘V’, ‘W’ of ‘M’. Vul deze vormen vervolgens gelijkmatig in met verf. Werk in kleine gedeelten en zorg dat de randen altijd ‘nat’ blijven om een streperig effect te voorkomen.

 

Inspiratie: enkele kleurencombinaties met Dead Flat

Wist u dat bij lichtere kleuren en een matte verf de minste oneffenheden zichtbaar zijn? Een donkere verf met een hogere glansgraad is daarom moeilijker te verwerken dan een lichte, matte verf.

Enkele populaire Farrow & Ball kleuren zijn Skimming Stone en Pigeon, maar ook de donkerdere Hague Blue. Kijk hier voor meer verfinspiratie.

 

Historie Farrow & Ball verf

F&B verf is al sinds 1946 te koop. Het merk begon in Dorset in Engeland en is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldwijd bekende, originele verf met vele kleuren en toepassingsmogelijkheden.

Lees meer over Farrow & Ball.

 

Waar staat Farrow & Ball voor

Het Britse verfmerk probeert zich actief in te zetten voor het milieu en blijft tegelijkertijd trouw aan zijn roots. Daarom zijn de verfblikken recyclebaar en worden de verven vervaardigd naar authentiek recept, met veel natuurlijke pigmenten.

Waarom (online) kopen bij Verfstein?

 • U kunt bij ons terecht voor advies & inspiratie.
 • De gewenste kleuren mengen wij zelf voor u.
 • U kunt alle kleuren online bekijken met de kleurenwaaier.
 • Ook in de winkel kunt u langskomen om de kleuren in het echt te zien.

Bestel de verf in de winkel of onli

Kenmerken
BasisWatergedragen
LocatieBinnen
UitstralingMat
OndergrondMuren, plafonds, hout, metaal
Verwerkingstemperatuur5 tot 30 graden
Gebruiksklaar?Ja
Reviews